Станковић и Павловић на завршној конвенцији: Доста сте нас пљачкали и понижавали, време је да кренете путем краја

Промене долазе из градова и општина, али долазе и са југа, чему смо већ у прошлости имали прилике да сведочимо, а ово је година промена и година када је све могуће, рекао је на завршној конвенцији ,,Скуп слободних градова и општина – План за смену режима у 3 корака” коалиције ,,Бирамо Београд” потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

,,Свака генерација је имала свог Вука Драшковића и док га нису склонили, нису се покренули у правцу победе и успеха. Ми смо овога пута очистили свог Вука и сада идемо до победе. Деведесетих година је била пресија и на неки начин још горе време него сада, али је било и слободарско време. Студенти су се борили за себе и успели 1996. године да крену у промене из Ниша. Надам се да ће овога пута промене кренути из целе Србије и да ћемо 2. јуна славити победу”, казао је Станковић.

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника те листе за београдске изборе Милош Павловић истиче да Српска напредна странка годинама пљачка Београђане почевши од фамозног Београда на води, преко распродаје београдске имовине као да је сребрнина, па све до поклањања Генералштаба и организације ЕКСПО 2027.

,,Понижавају нас сваки пут када не желе да нашу децу упишу у вртић само зато што је неко од нас политички противник Александра Вучића, када одбију донацију за дечје клинике у којима се лече и наша деца, као и када нам дају ваучер од 6.000 динара као сиротињи док они возе скупе аутомобиле и хеликоптере. Вређају нам интелигенцију када кажу да смо лопови и издајници, када кажу како се срушио војни хеликоптер јер су пилоти били пијани, као и када кажу да не знају ко је возио ауто када је настрадала Станика Глигоријевић”, додао је он.

Он подсећа да су СНС и Александар Вучић преузели управљање Београдом 2014. године под плаштом лажног патриотизма и лажних обећања и додаје да су обећавали хлеб за три динара, спуштање Београда на реке, решавање пљачкашких приватизација, станове за 380 евра по квадрату, укидање Бус плуса.

,,Добили смо само пљачкање београдског буџета и корупцију. Све је кренуло од Београда на води, када су земљиште вредности више од милијарду евра поклонили приватном инвеститору. Након тога Београд је постао центар Европе за прање новца од криминала и корупције којим се распродаје градска и државна имовина. ПКБ је продат за невероватних 105 милиона евра, Сава Центар за 270 евра по метру квадратном, а Београђанка за 560 евра по метру квадратном”, казао је он.

Павловић истиче да је Београд град који нема инвестиције у јавном интересу и од значаја за грађане, који не знају где су аутобуска и железничка станица, 40 одсто њих нема уредно снабдевање водом и канализациону мрежу, а градски јавни превоз је у катастрофалном стању, као и саобраћајнице и додаје да је престоница Србије је најзагађенији град у Европи и међу три најзагађенија у свету.

,,То морамо да променимо, а начин за то је победа. У децембру 2023. ми смо победили. Нажалост, немамо институције које су то требале да формализују. Ко је тај ко је украо демократско право Београђана да одлуче у каквом ће граду да живе? Тај налог је дао Александар Вучић. Зато морамо да идемо до краја и испитамо порекло имовине и ревизију постојања градоначелника, чланова градских већа, секретара, председника општина и чланова њихових породица. На пут до краја крећемо 2. јуна и идемо до победе”, поручио је Павловић.