Станковић: Ниш ће након 2. јуна продисати, очекујем формирање нове локалне власти

Имамо шансу да 2. јуна остваримо не само добар резултат, већ и да победимо и одбранимо наше градове од власти СНС, рекао је данас за телевизију Нова потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

,,Покушавамо да одбранимо наше градове и Ниш и Нови Сад и Чачак и све друге. Избори су јако важни за сваки град у Србији. У Нишу је опозиција осам година ван локалног парламента. Имамо прилику да победимо и зато је нама било важно да што више ојачамо и оснажимо нашу коалицију како би била конкурентна СНС, као и да направимо концепт у коме ћемо, ако математички имамо шансе, моћи да формирамо нову локалну власт”, нагласио је он.

Станковић истиче да Нишлије желе да се догоде промене у том граду и да се ситуација, која је последњих 12 година катастрофална, коначно заврши и додаје да је један од циљева његове коалиције реформисање градске управе, која је тренутно без плана, одговорности и концепта и грађани не знају ко је за шта одговоран.

,,Важна је и инфраструктура, не само по центру града, већ и по ободима, како би град могао да се шири, а центар да продише. Одређени делови града немају ни воду ни канализацију и то мора да се реши. Желимо да у Ниш доведемо инвестиције и направићемо велику инвестициону зону у коју ћемо имплементирати и универзитетски кампус”, казао је он.

Према његовим речима, Ниш је био инвестициони центар пре 30 година и то поново треба да постане због чега ће овај град отворити своја врата великим фирмама и новим инвестицијама.

На констатацију да је јуче нишки одбор ССП изнео податак да је уписан велики број бирача од децембра прошле године до данас, он каже да то не би могло да се установи без отварања бирачког списка и додаје да се ради на провери сваког грађанина који је у претходних 11 месеци пријављен у Нишу.

,,Имам утисак да је конференција која је одржана позив на тихи бојкот. До сада су поштовали договор, али након јучерашњег обраћања стекао сам утисак да би им било драже да СНС буде на власти јо четири године. Волео бих да се удружимо и да заједно решавамо проблеме, а овај њихов потез може само да помогне СНС”, додао је он.