Алексић осудио напад на новинара Радара: Врхунац бахатости режима и њихових таблоида, хитно процесуирати нападача

Данашњи физички напад на новинара Вука Цвијића озбиљно је кривично дело, али и још један доказ ескалације насиља и одумирања демократије и правде у Србији и мора бити адекватно санкционисан, рекао је данас председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић. 

,,Најоштрије осуђујем овај безуман чин насиља на новинара Радара од стране пропагандисте режима. Нажалост, насиље се увукло у све поре друштва и јасан је показатељ у каквој држави живимо. Да ли сваки пут када изнесемо своје мишљење у коме се критикују власт и режим ризикујемо да будемо нападнути, да нам се прети и удара на породицу? Шта је следеће?”, запитао је Алексић.

Он истиче да нико у Србији данас није безбедан, а насиље ескалира свакога дана и сваки пут је све горе и бруталније и додаје да се опозиција месецима борила на улицама како би држава коначно почела да ради свој посао, да би свако дете било безбедно и да нико више не би страдао од руке насилника.

,,Пре два дана малолетници су у парку убили Ђорђа Мијатовића, брата потпредседника владе БиХ. Пре шест месеци, у истом парку малолетници истих година и иницијала пребили су штанглама доктора Кајтазија и његова два сина. Тада, као и свих година уназад Александар Вучић и власт су лагали да ће починиоци бити кажњени, а да је Београд безбедан”, додао је он.

Према његовим речима, када је у питању пропаганда, сакупљање политичких поена ударајући директно на емпатију грађана и лешинарење власти СНС је први, а доказ тога је и сраман чин довођења родитеља страдалих у Дубони на конвенцију странке.

,,Насиље и напади на новинаре, али и на било ког грађанина Србије не смеју да се толеришу и нападачи морају бити процесуирани ма ко да стоји иза њих, па и сам председник. Искрено се надам да ће институције реаговати и да ће починилац овог гнусног напада одговарати по закону за своју бахатост и агресију”, поручио је Алексић.