Мирослав Алексић: Наводи чланова СНС у Надзорном одбору за кампању су срамотни

Срамотно је да чланови Српске напредне странке (СНС) у Надзорном одбору за праћење кампање буду толико дрски, док је Александар Вучић водио целу кампању као председник СНС иако није кандидат ни на једној листи, рекао је данас председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић за телевизију Н1.

„Морамо да наставимо да инсистирамо на медијским слободама. Трећина грађана Србије је мислило да је Вучић кандидат за председника републике, и то због телевизија које имају националну покривеност што је јавно добро”, истакао је Алексић.

Он је додао да Вучић никад и није постао председник свих грађана Србије, већ само оних који су гласачи СНС.

Говорећи о изборној крађи, Алексић је казао да ће избори у Београду бити поновљени, а да Бранимир Несторовић служи као излазна карта Вучићи који зна да је ухваћен у великој крађи.

„Молим грађане Србије да схвате да је ово борба свих нас који смо покрадени. Колико нас буде било на улици спремно за борбу, тако ће се и режим понашати. Ако они схвате да грађани пали у дефетизам, они могу да наставе да се бахате”, изјавио је Алексић.

Он је рекао да 16. децембра грађани излазе на улице због изборне крађе, али и на шесту годишњицу убиства Оливера Ивановића којим држава не жели да се бави озбиљно.

Алексић је напоменуо да тужилаштво својим ћутањем легитимизује крађу избора, као Министарство за државну управу и локалну самоуправу које после избора поново масовно мења структуру бирачких спискова како би прикрило крађу и спремило их за следеће локалне изборе.

„У Лебанима имате школу Радован Ковачевић у којој је уписано 833 гласача који су сви, дакле 100 одсто њих гласали за СНС”, навео је Алексић.

Он је предочио да режим повећава ниво крађе у складу са тиме толико му опада подршка међу грађанима, па да је тако на изборима 2022. године у Београду било 14.900 фантомских бирача, док је на изборима 2023. године било додатних 30.000, као и да ће у Крушевцу њих било 3.144, у Краљеву 2.650 и у Трстенику око 1000.

„Из Европске уније морају да кажу да ли прихватају Вучићеву власт као легитимну или не. Жалосно је што Билчик не инсистира на вредностима ЕУ и тај човек се већ дуже време понаша као заступник и плаћени лобиста Александр Вучића”, оценио је Алексић.

Он је додао да је неопходна међународна комисија која би испитала регуларност избора, али и да грађани Србије треба и сами да се боре за своју слободу јер је Вучић спреман на распродају националних интереса и територије Србије да би сачувао своју власт.

„Све су дали по питању Косова и Метохије, само је остало признање, а када заврше то, нека се спреми Република Српска”, упозорио је Алексић.

Он је позвао грађане да се подсете како је Вучић театрално говорио о КиМ и шта је на крају све предао од 2012. године.