Милош Павловић: Београд ћемо да развијамо према потребама грађана, не финансијских моћника

Miloš Pavlović

БЕОГРАД 16.11. — Када у Београду искоренимо корупцију имаћемо новац за нове аутобусе, за саобраћајну инфраструктуру и за развој Београда према потребама његових грађана, а не финансијских моћника, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије и кандидат за одборника у скупштини града Београда Милош Павловић на београдској конвенцији коалиције „Србија против насиља” у Дому омладине.

Павловић је истакао да је за такву промену потребно да Београд води тим људи који су стручно и животно остварени, а којима је интерес грађана изнад личних интереса.

„Потребно је и да зауставимо корупцију, а то подразумева да поставимо питање политичке одговорности утврђивањем порекла имовине свих градоначелника од 2014. године”, изјавио је Павловић.

Он је навео да су од те године Београд водила три градоначелника од којих двојица имају лажне дипломе.

„Први лажни доктор је управљао Београдом у време кад је престао да постоји систем када су маскирани батинаши везивали људе и полиција на то није реаговала, а после тог лажног доктора је дошао прави доктор који једино по чему је остао упамћен јесте по кућици за врапце”, казао је Павловић.

Александар Шапић, како је напоменуо Павловић, такође има фалсификовану диплому, а у међувремену је постао познат по нелегалној градњи, трговини утицајем и по томе што је за свог шефа кабинета поставио човека коме криминал, мито и корупција нису страни.

„У Београду данас ништа не функционише, нема капиталних инвестиција, 60 одсто пара из буџета иде на кадрове Српске напредне странке и заузима треће место на списку најзагађенијих престоница на свету”, предочио је Павловић.

Он је истакао да циљ коалиције Србија против насиља није само промена режима, већ да се створи демократско друштво и Београд који је конкурентан са европским престоницама.

„Ми то морамо да урадимо због наше будућности, јер не желимо да напустимо Србију. Зато вас молим да 17. децембра будемо сложни, да заборавимо разлике међу нама, и да идемо ка слободи и Београду без насиља”, закључио је Павловић.