СНС купује гласове у Пожаревцу и Костолцу, најсиромашнији добили 5.000 и пакете

Коалиција „Бирам борбу“ у Пожаревцу и Костолцу најоштрије осуђује злоупотребе екстремно сиромашног становништва, након што су јуче најугроженијим породицама стигла решења о једнокатној помоћи у износу од 5.000 динара, што је још један доказ у низу да се најрањивији слојеви нашег друштва злоупотребљавају у сврху прибављања гласова Српској напредној странци.

У 2023. години евидентирано је 8.974 лица који припадају социјално угроженом становништву, што чини скоро 13 одсто становништва на територији Пожаревца. Уместо да градска власт СНС тежи да смањи број економски угрожених лица, она је у њима пронашла резервоар бирача које купује једнократном новчаном помоћи, као и пакетима помоћи, а све у замену за гласање на изборима.

Из године у годину број најсиромашнијих на територији Пожаревца се увећава, што значи да не постоји стратегија за сузбијање и превенцију сиромаштва, већ долазимо до закључка да је интерес СНС да повећа друштвену неједнакост, незапосленост и друштвено – економску кризу.

Коришћење најрањивијих кроз материјална давања, уцене запослених на одређено и на привремено повременим уговорима у јавном сектору, владајућа партија крши најосновнија људска права зарад опстанка на власти. СНС, такође, грубо крши Кривични законик, који предвиђа новчану или затворску казну у случају нуђења, давања или обећавања награде или поклона за гласање на изборима или референдуму и легализују куповину гласова кроз органе и институције града и из градске касе.  

Представници коалиције позивају суграђане да у што већем броју изађу на гласање у недељу, 2. јуна, јер је потребно омогућити достојанствен живот свим суграђанима и спречити злоупотребе јавних ресурса у интересу владајућих структура.

Политика смањења сиромаштва мора постати императив развоја целокупног друштва, а насупрот томе, политика коју води СНС жели да се увећа број социјално угрожених лица из очигледних разлога опстанка на власти, и како би спроводили своје коруптивне послове на којима се повлашћени појединци абнормално богате.