Потписници листе НПС и кандидати за одборнике у Врњачкој Бањи мета претњи и уцена

Народни покрет Србије Врњачка Бања саопштио је да су у тој општини уочене озбиљне неправилности од стране режима, које се тичу уцена и претњи упућених кандидатима за одборнике и лицима која су потписала нашу изборну листу.

Како се наводи, њих логистички подржавају појединци из Изборне комисије општине, који су злоупотребили своју службену позицију омогућивши неовлашћен приступ подацима о личности и на тај начин директно угрозили сигурност и приватност лица чији су идентитет противправно ставили на располагање криминалним структурама које прете и уцењују.

Овај криминални акт представља озбиљно нарушавање демократских принципа и интегритета изборног процеса, а сви наведени случајеви уцена и претњи пријављени су надлежним органима од којих очекујемо брзу и одлучну реакцију како би се виновници привели правди. О целокупној ситуацији обавестили смо и међународне посматраче, како би се омогућили услови за фер изборе у демократском духу.

Позивамо све грађане да остану смирени и да не подлежу притисцима, јер је наш циљ да изградимо друштво засновано на поштовању закона и основних људских права и нећемо дозволити да нас овакве срамне ситуације застраше или скрену са зацртаног пута.