НПС Лесковац: Докле више са пљачком народа, господо из СНС-а?

Знамо да се у овом граду ништа не може предузети у јавном сектору без „ нечије” дозволе. Због тога се питамо да ли је у извршење кривичних дела злоупотребе службеног положаја због које је ухапшено осам председника Савета месних заједница у Лесковцу, умешан неко и из самог врха Српске напредне странке (СНС)?

Готово да ни седам дана не може да прође а да на светлост дана не изађе још једна пљачка у режији криминалне организације под називом СНС. Наиме, како смо сазнали из медија, ових дана је ухапшено осам особа за које се сумња да су злоупотребили службени положај и директно пљачкали новац свих грађана који плаћају порез. Укупна „штета” по нас грађане, а за ухапшене „корист”, износи нешто више од 7 400 000 динара.

Овакав скандал је само један од скандала који нам је владајућа клика приредила за ових дванаест година. Сваког дана се потписују уговори и преко њих троше средства која свим грађанима све више из џепа вади ова криминална власт. Како смо и раније наводили, понављамо и сада да сваки склопљен уговор ове власти са приватним предузетницима који су њима блиски има одлике нетранспарентности, често и услове на ивици закона, а често их и прате основане сумње за злоупотребе.

Градски одбор Народног покрета Србије у Лесковцу поздравља и подржава акцију посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу. Надамо се да ће се све чињенице у вези са овим случајем расветлити, као и да ће свако ко се на овај начин огрешио о закон привести правди и позвати на одговорност. Оно што ми мислимо да завређује посебну пажњу и мора се додатно испитати је одговорност људи који су у самом врху градске власти. Како је већ познато, у овом граду се власт не води законским нормама и моралним принципима, већ искључиво вољом једног човека. Постављамо питање да ли је овај криминални подухват могао бити омогућен да није било нечијег „аминовања”.

Нека од начела које високо вреднује градски одбор НПС су транспарентност политике и преузимање законске и моралне одговорности за сваког појединца, као и целокупне организације. Надамо се да овај случај неће, као и многи пре њега, завршити у фиоци судских канцеларија док не застари. Одговорност за сваки поступак мора бити темељ и начело изградње бољег и праведнијег друштва за све грађане.

Народни покрет Србије у Лесковцу