Павловић: Уколико се испуне сва три захтева опозиције, нема препрека да сви избори буду другог јуна

Miloš Pavlović

Докле год постоји законска могућност да се локални избори распишу заједно са београдским изборима, постоји и шанса да се избори одрже другог јуна и да на њима и опозиција учествује, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије Милош Павловић на телевизији Н1.

„Рок да се то деси је 18. април, тако да и даље има простора за договор и да се испуне сва три захтева која је на колегијуму изнела опозиција. Уколико се сва три захтева испуне, нема препрека да сви избори буду 2. јуна и да на њима и опозиција учествује”, изјавио је Павловић.

Говорећи о стању у главном граду, рекао је да је Београд постао европски центар за прање новца и да је све кренуло са неуставним законом о Београду на води.

„У међувремену се за Београђане од почетка градске власти СНС ништа није променило на боље. У главном граду нема капиталних инвестиција, али зато има задуживања и нефункционалних јавних предузећа и градски превоз опасан по живот”, рекао је он.

Павловић истиче да уместо да Александар Шапић ради на решавању ових проблема, он се бави Кућом цвећа и неким темама које немају никакве везе са Београдом.

„Такве теме попут летећих таксија се системски пласирају, сетићемо се и раније помињаних летећих аутомобила, Мерцедесове фабрике и тако даље. Само нико да нам одговори на питање зашто јавна предузећа у Београду дугују 20 милијарди динара, зашто ће Београд у овом месецу да се задужи код комерцијалних банака по тржишним условима, шта се дешава са ‘историјским’ буџетом од 175 милијарди динара“, закључио је он.