Власт да прогласи све изборне листе опозиције и престане са опструкцијом

Biramo Beograd

На састанку коалиције „Бирамо” одлучено је да се инсистира на прихватању свих изборних листа опозиције с обзиром на то да су оне поднете у складу са законом. Очекујемо да све изборне листе буду прихваћене у законском року.

Све листе наше коалиције „Бирамо” су поднете у складу са законом. Сви кандидати на листама коалиције „Бирамо”, на свим општинама и у свим градовима у којима се кандидујемо, имају право да буду бирани на листама на којима се и кандидују. Велики број грађана подржао је својим потписом наше листе и кандидате, као и других опозиционих организација и зато захтевамо да власт прекине са опструкцијом изборних листа опозиције.

Потпуно је јасно да је коалиција „Бирамо” била суочена са опструкцијама на сваком кораку изборног процеса до сада. Најозбиљнији покушај било је одбијање проглашења наших изборних листа на Новом Београду и Вождовцу. С обзиром на то да је реч о београдским општинама у којима је Српска напредна странка изгубила на изборима у децембру, јасно је да је реч о покушају да нас спрече да изађемо на изборе тамо где су најслабији. Власт покушава да направи хаос од изборног процеса јер се плаше пораза на изборима.

Наш правни тим искористиће сва правна средства која имамо на располагању. С обзиром на то да је реч о изборним листама које су у складу са законом, очекујемо да власт одустане од даљих опструкција и прогласи све листе. Уколико власт не одустане од даљих опструкција, бићемо приморани да изађемо из изборног процеса, јер у таквим условима Београђани не би ни имали право избора.