Станковић у Скупштини: Градоначелница Ниша Сотировски нека пакује кофере

Stanković Skupština

На изборе 2. јуна треба да изађемо, а и данашња седница Скупштине је победа опозиције, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије и народни посланик Ђорђе Станковић на првој седници Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2024. години.

„Важно је да се бринемо о земљи јер само једну домовину имамо, а то је Србија. Исто тако ја имам само један град у коме живим и у коме бих волео да живим читавог живота и да га унапредим, а то је Ниш. За мене не постоји опција да се не борим за тај град, као ни опција да се не борим за своју земљу“, истакао је он.

Станковић наглашава да је борба једини начин и да је опозиција спремна да се бори још од марта.

„Као опозиција тражили смо подношење оставке садашње градоначелнице Ниша Драгане Сотировски како би избори могли да се одрже 2. јуна. Она је казала да ће се, уколико опозиција победи и ја постанем градоначелник Ниша, одселити из града. Овом приликом јој поручујем да се пакује“, казао је Станковић.

Говорећи о учешћу делегације Србије је у овом сазиву Парламентарне скупштине Савета Европе, Станковић се осврнуо на прозивке председнице Скупштине Ане Брнабић да се није јавио за реч и на тај начин није бранио државне интересе.

„Заступао сам став да сви треба да имамо исти наратив и начин заступања у Савету Европе. Изрекли сте неистину да нисам хтео да браним интересе Србије и сматрам да ми дугујете извињење за то. НПС заступа јасан став да када су национални интереси Србије у питању бранимо став Србије“, закључио је Станковић.