Станковић у Скупштини: Мешетарка бирачких спискова постављена на чело Министарства државне управе

Đorđe Stanković u Skupštini

Није случајност што је баш Јелена Жарић-Ковачевић постављена на чело Министарства државне управе и локалне самоуправе, управо оног министарства које је задужено за бирачки списак, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Ђорђе Станковић на седници Народне скупштине о избору нове владе.

„Управо она је била задужена за пресељавање људи из околних места у Ниш, као и за мешетарење са бирачким списком заједно са тадашњим министром Гашићем. Сада обоје седе у влади”, изјавио је Станковић.  

Станковић оцењује да је опозиција победила у Нишу и пре самих избора, јер се показало да су били у праву када су упозоравали на лошу власт у том граду.

„Последњих годину и по дана сам упозоравао на власт у Нишу. Када сте чули да је лоше стање очистили сте све представнике СНС у последњих 12 година. То је победа Нишлија, али и пре самих избора, победа опозиције. За то време имали сте три градоначелника и више од 50 директора јавних предузећа, а ниједног министра из Ниша”, навео је Станковић.

Он истиче да увек бира Ниш кроз своје говоре и своја дела и подсећа да је прва опозициона листа која је предата од када су расписани избори листа „Бирамо Ниш” на чијем је челу.

„То је листа угледних грађана, Нишлија и доказаних бораца против овог режима. Част ми је што ћу предводити најширу и најразноврснију коалицију која улива поврење да су промене могуће. Бирам да имамо што више паркова, да уредимо локалну самоуправу која је једна од најгорих у Србији, да решавамо ефикасно комуналне проблеме, да имамо велику пешачку зону и да Ниш буде европски град”, казао је он.

Станковић наглашава да не жели да Ниш буде само град фабрика и јефтине радне снаге него град високих технологија и инвестиционе зоне.

„Када победимо 2. јуна очекујем да министри не опструишу Ниш. Претходних 12 година СНС је то радио и град је назадовао. Сваки градоначелник, из ма које странке био требало да се бори за свој град. Знам да на то нисте навикли, али хоћете. Промене крећу са југа и зато Нишлије бирају Ниш”, закључио је Станковић.