Алексић у Скупштини: Влада Милоша Вучевића је влада за процват криминала и корупције

Aleksić i Vučević Skupština

Влада са рекордним бројем министара коју је предложио Милош Вучевић биће влада за процват криминала и корупције, рекао је данас председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић на седници Народне скупштине о избору нове владе.

Говорећи о експозеу Милоша Вучевића, мандатара за састав нове владе, Алексић оцењује да је он рекордер по броју министара, којих ће поред њега бити укупно 31, што је бројка већа чак и од броја ресора у кабинету америчког председника Џозефа Бајдена.

„Има се, може се. Србија је економски тигар. Битно је да се намире партијски интереси и да се не мисли својом глсвом. Изабрали сте да служите једном човеку. Експозе као и свих шест претходних су извештаји онога што ви мислите да је било добро. Празна прича која је испричана”, казао је Алексић.

Он подсећа да је у првом експозеу Ане Брнабић борба против корупције и криминала била друга тачка, у њеном другом експозеу 2022. године трећа тачка, а експозеу Милоша Вучевића на последњем месту.

„То је најснажнија порука куда ће ићи ваша власт у наредним годинама. Задња рупа на свирали и канцер овог друштва. Свих ових година заливате коров. Србија не може да иде напред док неки од вас не буду одговарали за све што су урадили. Београд на води је симбол свега тога, а ЕКСПО 2027 је највећи коруптивни пројекат који сте смислили”, додао је он.

Према његовим речима, сведоци смо да Србија нестаје, не смо територијално већ и људи из ње одлазе, а док се то дешава, представници власти се озбиљно богате, што се види по њиховој имовини.

„Поклањају се рудна богатства, здравство и образовање су урушени, као и све остало. Ваша влада је влада СПС, ЈУЛ и радикала са прелетачима који су додали нову вредност. Карактер странке и власти је карактер људи. Покупили сте најгоре људе из странака и не може бити боље кад се људи воде само интересом и не могу ништа да допринесу”, истакао је Алексић.

Алексић наглашава да када би се сви инфраструктурни пројекти ставили под један кишобран и да нема тендера и набавки, видело би се да грађани Србије све плаћају три пута скупље и додаје да се пљачка где год се нешто гради.

„Синиша Мали власник је 24 стана у Бугарској, 95.000 евра по речима његове супруге, луксузних станова и апартмана, земље, рачуна у разним белосветским банкама. Он вам је главни који треба да буде банкар и породице и владе. У децембру сам поставио нека питања и вама и тужилаштву али се нико тиме не бави”, рекао је он.

 Говорећи о изборима који нам предстоје 2. јуна Алексић је рекао да свака мала победа коју остваримо у било ком граду и општини у Србији биће велика, јер само на тај начин можемо стати на пут овој власти која је оличење корупције и криминала.

„Преча вам је фотеља од образа, части и морала. Сви ћемо бити уписани у историју на овај или други начин. Позивам грађане да изађу на изборе 2. јуна и да се заједно изборимо против вас. Свака победа ће бити велика”, закључио је Алексић.