Станковић: Свако ко жели промене не сме 2. јуна да остане кући

Највећи противник избора 2. јуна није Српска напредна странка, већ ће то бити ниска излазност, рекао је данас за телевизију Нова потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Ђорђе Станковић.

Станковић, који је и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш”, истиче да је СНС у Нишу одавно нервозан и на све начине покушавају да нађу алтернативне листе које ће им помоћи да постигну што бољи резултат.

,,Наша коалиција је прва, након СНС, предала листу, 29. априла, а непосредно пре тога у Нишу су се појавиле фантомске странке са непостојећим листама, којима смо се супроставили. Ми ћемо у Нишу бити под бројем два и боримо се да и у општинама изађемо под истим бројем на изборе. Планирамо позитивну кампању у Нишу. Грађанима је доста лоших вести. Наш циљ је да представимо план како ћемо да променимо наш град и на томе ће бити наш акценат”, додао је он.

Станковић наглашава да су у коалицији ,,Бирамо Ниш” људи који су својим активизмом заслужили да буду на тој листи, као и организације које су желеле да се нађу на листи која има шансу за победу и додаје да су окупили угледне људе који доприносе да та листа буде најкомплетнија и састављена од оних који истински желе да се боре да промене свој град.

,,У Нишу 30 одсто града нема канализацију, а неки делови немају чак ни воду. Борба ће бити сваког дана и на сваком кораку и пре и после 2. јуна. Боримо се све време интегритетом, знањем и енергијом. У наредне три недеље обићи ћемо све делове града и сва села и показати да смо ту за све Нишлије. Много је важно да се изађе на изборе и свако ко жели промене не сме 2. јуна да остане кући”, казао је он.

Када је у питању Закон о јединственом бирачком списку који је јуче измењен, он каже да је у питању важан корак и један од услова које је опозиција имала и додаје да, иако су испуњена сва три услова која су тражили, да то не значи да ће на овим изборима услови бити идеални.

,,Грађани који су у последњих 11 месеци променили пребивалиште неће моћи да гласају на месту новог пребивалишта на изборима 2. јуна. Бирачки списак ће морати да се ревидира, односно сви они ће бити избрисани”, рекао је он и додао да има поверења у људе који ће бити у комисији која ће се бавити бирачким списком.

Према његовим речима, важно је било да се избори одрже у истом дану, јер власт неће моћи да манипулише како је планирала, а када је у питању комуникација између опозиције она је на високом нивоу и њени чланови су спремни да пруже подршку једни другима.

,,Када имате јасне циљеве онда је сам дан избора, као и кампања рутина. Резултат који остваримо 2. јуна трајаће наредне четири године. Ниш је први град који је променио локалну власт 1996. године. И даље влада атмосфера да промене са југа почињу. Поред доброг резултата које је СПН освојила у Нишу на претходним изборима, нишка опозиција је спремна за промене. Позивам грађане да подрже оне који живе у Нишу и стварно се боре за свој град. Све је могуће. Промене ће кренути из Ниша и прошириће се по целој Србији”, закључио је он.