Врњачка Бања: Проглашена листа „И ЈА САМ ВРЊАЧКА БАЊА – БИРАМ БОРБУ – Радосав Пејовић“

Листа “И ја сам Врњачка Бања – Бирам борбу – Радосав Пејовић”, коју чине Народни покрет Србије(НПС) и Ново лице Србије(НЛС), подржани покретом “Крени-Промени” проглашена је 11. маја 2024. године у Врњачкој Бањи.

Прво место на листи чији је истовремено носилац и кандидат за председника врњачке општине, заузима Радосав Пејовић из НПС, док је прва жена на листи проф. док. Марија Костић .

Јован Смоловић активиста покрета “Крени – Промени” заузима трећу позицију, док четврто место припада Бранку Пршићу дип. инж. шумарства из НЛС, чему следе кандидати са личним и професионалним интегритетом и експертским потенцијалном који ће бити стављен у функцију реализације програмске оријентације коалиције на добробит свих мештана Врњачке Бање и овдашњих туристичких капацитета.

Кандидат за председника општине Врњачка Бања, Радосав Пејовић као приоритет за мандат за који се кандидује пред грађане врњачке општине ставља заштиту јавног интереса, превасходно кроз увођење транспарентности у коришћењу буџетских средстава.

Следећи сегмент је уређење комуналне инфраструктуре, где се као најугроженији сегмент јавио проблем јавног паркинг простора и урбанистички хаос, који је праћен нерегулисаним водним и канализационим системима.

Такође, Пејовић намерава да уреди и сектор екологије, почев од природних ресурса шумских газдинства и формирања адекватних рециклажних и сличних постројења за адекватну санацију хаоса који је присутан у одлагању отпада и фекалних вода.

Пејовић, заједно са својим тимом, планира елиминисати постојеће злоупотребе јавних ресурса. То ће првенствено постићи решавањем радно-правног статуса грађана који су годинама изложени уценама од стране тренутне власти кроз давање уговора на одређено време и сезонско запошљавање.

Листа ће на предстојећим локалним изборима 2. јуна наступити под редним бројем 2.

Народни покрет Србије
Врњачка Бања