Станковић: СНС без већине у Нишу, 2. јуна одлазе у политичку историју

Борба за Ниш, коју свим срцем и чистог образа водимо, изнедрила је све оно што ћемо понудити Нишлијама, који су заслужили да коначно живе достојанствено, у слободној, нормалној и уређеној земљи, рекао је у интервјуу за портал Нова потпредседник Народног покрета Србије, народни посланик и кандидат за градоначелника на локалним изборима коалиције “Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

Станковић каже да су грађани Ниша заслужили да се о њему брину и одлучују Нишлије и додаје да ће се увек борити за Ниш, као и да уколико излазност у престоници јужне Србије буде велика и људи схвате референдумски моментум ове борбе, СНС ће сигурно изгубити и отићи у политичку историју.

,,Обезбедићемо инфраструктуру у свим деловима града, укључујући снабдевање струјом, водом, и канализацијом. Развијаћемо туристичке потенцијале као што су аеродром, тврђава, медицински и конгресни туризам. Проширићемо пешачку зону од Душанове улице до Тврђаве. Створићемо слободну индустријску зону која ће подстицати економски развој”, рекао је он.

Према његовим речима, у плану је и имплементација апликације „Моћ грађана” како би се  ефикасно решавали комунални проблеми, реформисање града и ефикасна градска управа.као и изградња седам нових гаража, што ће створити додатних 15.000 паркинг места.

,,Развијамо 13 нових тематских паркова који ће бити удаљени највише 10 минута пешака од било које тачке у округу. Креирамо инвестициону зону која ће бити фокусирана на универзитетски кампус како бисмо квалитативно унапредили развој града. Ово су реална решења која ће уз пуно енергије и знања које можeмо да пружимо да понудимо грађанима”, додао је Станковић.

Он наглашава да је листа коју представља до сада највећа и најшира у политичком смислу, у којој су окупљени и леви и десни спектар политичке сцене у Нишу и додаје да је “Бирамо Ниш”, у ствари унапређена верзија листе “Србија против насиља” која је у том граду пре пар месеци освојила 31 посто.

,,На овој листи имамо активисте, професоре и заслужне грађане који су последњих неколико година на сваки начин били у борби за свој град. Лично знам како је бавити се политиком под притиском СНС и знам кроз шта су људи пролазили свих ових година, али нисмо одустали, и спремни смо да овога пута победимо”, додао је он.

На питање да ли би његова коалиција правила постизборну коалицију са доктором Драганом Милићем, Станковић каже да је причао са њим, али и са људима са његове листе и додаје да верује да је већа шанса да Ниш буде први опозициони град после избора него да остане СНС и нада се да ће грађани бирати паметно и сигурно.

,,СНС је признао пораз и да је лоше радио у Нишу. Драгану Сотировски, али и СНС у Нишу смо већ победили чињеницом да никога од људи који су водили град последњих 12 година нема на листи за одборнике. Склоњен је и Булатовић и Перишић, као и Џунић и Звездан Јовановић. Ми нисмо ћутали, борили смо се последњих година. У питању су људи који су све време ту, који су доказани борци и са којима знате на чему сте”, рекао је он.

Када је у питању истраживање јавног мњења, он истиче да је 55 посто Нишлија гласало за смену СНС у Нишу на изборима 17. децембра 2023 и додаје да је још важније што је 31 посто гласао за “Србију против насиља” у Нишу.

,,У овом формату СНС са целом коалицијом има не више од 27 мандата, а за већину им је потребан 31. Најјача смо опозициона групација и предвиђам да ће само прве четири листе на листићу прећи цензус. Зато ће бити важна и излазност, али и паметно бирање. Грешка је што неки не излазе на изборе, али нема хендикепа у смислу њиховог одсуства, јер људи који желе промене бирају Ниш 2. јуна”, закључио је он.