Станковић: Ниш има потенцијал да буде прави породичан град

Ниш има потенцијал да буде прави породичан град у којем ће свако дете имати могућност квалитетног образовања, али пре свега безбрижног одрастања у сигурном окружењу, рекао је данас поводом Међународног дана породице потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

,,Породица је темељ и срж сваког друштва. Да би Ниш постао породичан град, он мора имати садржаје неопходне и доступне свакој породици. Планирамо изградњу 13 нових, тематских паркова, који ће бити удаљени највише 10 минута пешака од сваке тачке у граду, како би деца имала приступ садржајима за игру”, казао је он.

Станковић истиче да ће посебна пажња бити посвећена рекреативном спорту, како би се деци пружила прилика да тренирају са професионалцима и здраво се развијају и додаје да образовање, као један од темеља сваког друштва, мора бити доступно сваком детету, при чему град мора обезбедити уџбенике и квалитетније образовање за све.

,,Бирамо Ниш у којем ће вртићи бити доступни свим породицама. Родитељи имају слободу да одаберу да ли желе да њихова деца иду у приватни или државни вртић, али је неопходно да имају подршку града и да сва деца имају исте услове и могућности”, додао је он.

Према његовим речима, на крају, а уједно и на почетку сваке приче, кључно је где се деца рађају, а нишко породилиште је, како каже, једно од најзапуштенијих у Србији.

,,Гарантујемо да ћемо обезбедити боље услове и изградити нову зграду породилишта. Као родитељ обећавам да ће Ниш бити град по мери свих породица и најбољи град за живот у региону. Нишлије то заслужују и Ниш то може”, закључио је Станковић.