Павловић: Београд заслужује достојног градоначелника који неће демонстрирати моћ и силу

Kaда коалиција ,,Бирамо Београд” и НПС буду део градске власти наш приоритет ће бити финансијска консолидација Београда, рекао је данас за телевизију Euronews потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника коалиције „Бирамо Београд“ Милош Павловић.

,,Београд као град са буџетом од 174 милијарде динара заслужује бољу власт. Квалитет живота Београђана није промењен од 2014. године. Финансијска консолидација подразумева, на првом месту, да се зауставе све јавне набавке које су намештене и да се дође до новца који би био уложен у саобраћај, здравствену заштиту за коју се издваја 0,22 посто буџета, екологију, субвенционисање”, истакао је он.

Према његовим речима, куповина нових аутобуса, трамваја и тролејбуса је један од приоритета, аутобуске линије само за децу и студенте, отпуштање оних који су партнерски запослени, а не раде ништа, већ само примају плату, изградња нових паркинг места и бициклистичких стаза.

,,Најважније је да се побољша саобраћајна инфраструктура која је у катастрофалном стању, као и да се постави професионални менаџмент. Новац ћемо искористити и за субвенционисање гасификације и индивидуалних ложишта, како би се спречило загађење Београда који је данас најзагађенија престоница у Европи и међу прве три у свету. Такође, Београд нема решено уредно снабдевање водом и канализацијом на свим општинама”, рекао је Павловић.

Павловић истиче да председника Вучића не занимају Београђани и да је поставио Александра Шапића да води град и да демонстрира моћ и силу, као и да је много пута показао да није достојан да буде градоначелник.

Говорећи о подношењу приговора Изборној комисији Градске општине Врачар којим се тражи поништење проглашене изборне листе „Бирамо Врачар – Милош Павловић“, он каже да сваки кандидат мора да има пребивалиште на општини у којој је уписан у бирачки списак, као и да су власт и Изборна комисија хтели да оборе изборне листе урадили би то одмах и на Врачару, Новом Београду и Старом Граду

,,Договор који је постигнут приликом преговора и образовања радне групе која се бави унапређењем изборног процеса, био је да се предузму мере како би се спречиле и неутралисале миграције бирача који су гласали на изборима у децембру 2023. године. Миграције се нису дешавале из једне у другу београдску општину, већ из општина и градова у Србији у Београд”, казао је он.

Павловић каже да је циљ преговора са владом био и да се кандидатима омогући учешће на изборима и додаје да се ради о тумачењу два дијаметрално супротна закона, као и да кандидати на изборним листама имају право да буду бирани у општинама у којима у моменту подношења изборне листе имају уредно пријављено пребивалиште.

,,У Београду је изборна крађа кроз миграцију бирача одлучила победника на београдским изборима. Око 67.000 бирача биће избрисано из бирачког списка, што је око четири и по посто. Иако бирачки списак није идеалан, сигурно је бољи него у децембру”, рекао је он.

Он оцењује да опозиција има предност у овом тренутку, из разлога јер се бирачки списак враћа на стање пре 3. јула 2023. године, захваљујући допуни Закона о јединственом бирачком списку, који подразумева да сви грађани који су променили пребивалиште у послењих 11 месеци и неће моћи да гласају на месту новог пребивалишта на изборима 2. јуна.

,Позивам Београђене, који су јасно показали на изборима у децембру да не желе СНС у Београду, да 2. јуна одвоје пола сата и изађу на изборе да их једном за свагда пошаљемо у политичку историју”, закључио је он.