Станковић: Избори 2. јуна пресудни за целу Србију, ако излазност буде велика СНС одлази у историју

Урадићемо све што је у нашој моћи како би што више грађана изашло на биралишта 2. јуна, јер су ово пресудни избори и за Ниш и за целу Србију, рекао је данас за телевизију Н1 потпредседник Народног покрета Србије (НПС), народни посланик и кандидат за градоначелника Ниша испред коалиције ,,Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић.

,,Ако се деси да представници Српске напредне странке покушају да изврше било какве неправилности у току изборног дана, спречићемо их на лицу места. Имаћемо контролоре и људе који ће обилазити бирачка места. У колико излазност, која је важна због демократије и слободарског духа, буде велика СНС ће почети да прави грешке”, додао је он.

Говорећи о разједињавању опозиције, он каже да нико не може врши притисак на неког да учествује у изборном процесу и додаје да је његова коалиција једна од најјачих опозиционих листа у Србији састављена од квалитетних појединаца.

,,Драгана Сотировска је била најгора за Ниш у ових 12 година и њен рејтинг је био јако лош. Имали су опцију да задрже њу или да на листу ставе потпуне анонимусе. Изабрали су да направе нову листу, са новим људима, али са именом Александра Вучића. Питање је која би од ове две опције, без његовог имена, имала више процената, а сумњам да би имали више од 20 одсто”, рекао је он.

Станковић истиче да је свима важно да се десе промене и додаје да је Ниш стагнирао последњих 12 година, девастиран је и уништен и ако излазност буде добра, односно већа од 55 процента, СНС ће постати историја.

,,У тренутним околностима и са ресурсима које имамо дајемо све од себе. Толико људи у Нишу се бори на терену и ризикује све, јер верују да у Нишу треба да буде формирана нова локална власт. Надам се да 2. јун може да буде датум када ћемо констатовати да опозиција има већину да формира нову локалну власт. Ако се то не деси дошло би до политичке кризе у Нишу”, истакао је Станковић.

Он се осврнуо и на претње које су му упућене пре неколико дана и казао да првог дана његовог бављења политиком постоје одређене сугестије и благе претње, као и нека врста притисака на њега, његову породицу и пријатеље.

,,Безбедност свих нас у овој држави је угрожена. Након претњи које сам пре неколико дана добио, лично се не осећам небезбедно, али моја породица и пријатељи су уплашени. У прошлости ми је опљачкана кућа, аутомобили су стајали испред моје куће, а испод мојих кола су горели папири”, додао је он.

Станковић истиче да су представници опозиције указивали на те проблеме, али да власт успешно деградира сваку могућу тему и ако је неко угрожен они једноставно настављају да раде још горе ствари.

,,Након што сам целу ситуацију предочио јавности, на појединим локалним телевизијама у Нишу појавио се видео у којем се таргетирам као издајник. Очигледно сматрају да не треба да будем толико медијски експониран. Претње су ми пренели пријатељи који су за себе уплашени. Схватио сам да сам морао да упозорим јавност шта се дешава, а шта ће даље бити, видећемо. Сматрам да треба да ми се додели полицијска заштита”, рекао је он.