Павловић: ,,Београд на води” почетак корупционашке политике која је уништила главни град

Од када је Српска напредна странка преузела управљање Београдом 2014. године, престоница Србије копни и пропада, а новац нестаје као у Бермудском троуглу, рекао је данас за телевизију РТВ потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника коалиције „Бирамо Београд“ Милош Павловић.

,,Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије управљају главним градом већ 10 година под плаштом лажног патриотизма и лажних обећања. Обећавали су спуштање Београда на реке, укидање Бус плуса, хлеб за три динара, 380 евра по метру квадратном за куповину стана. Данас видимо да ништа није испуњено, а добили смо само криминал и корупцију”, додао је он.

Павловић наглашава да је почетак корупције у Београду обележио фамозни пројекат Београд на води, када је државно и градско земљиште у вредности од преко милијарду евра поклоњено страном инвеститору, под изговором јавног интереса и додаје да је земљиште, које толико вреди, према званичним подацима из завршног рачуна фирме Београд на води, донело Београду и Србији само три милиона евра.

,,Тај уговор је под велом тајности. Отварање и ревизија свих штетних уговора је један од приоритета коалиције Бирамо Београд. Отворићемо уговоре и папире пројеката јер се ту нешто прикрива. Код нас се краде по закону и то је проблем. У овом случају приватна имовина је загарантована Уставом, а потписани уговори га директно крше. Ми као градска власт моћи ћемо само да иницирамо неке поступке, али доћи ће и моменат када ће се све то испитати и када ће се наћи одговори пред законом”, казао је он.

Он истиче да у Београду данас немамо капиталне инвестиције, јавни превоз је у колапсу, а саобраћајнице у катастрофалном стању, док је наша престоница најзагађенији град у Европи и један од три најзагађенија града у свету, што је, како каже недопустиво за један град чији је буџет 174 милијарде евра.

,,То морамо да променимо, тако што ћемо променити власт. Можемо да победимо, а то су показали и децембарски избори када су Београђани јасно показали да не желе Александра Вучића и СНС. Тада је у одређеним општинама опозиција освојила више од 50 одсто”, додао је он.

Према његовим речима, када су у питању београдски избори, све осим формирања власти у Београду са СНС и СПС би био велики успех и то је нешто чему тежи коалиција, чији је циљ да се после 10 година промени градска власт која је девастирала и уништила Београд.

,,Када је у питању ССП и њихов бојкот избора, не мислим да смо због тога оштећени и резултати ће то показати. Политичка утакмица појачана је неким новим актерима, као што је покрет Крени-промени и верујем да ћемо направити најбољи резултат, а како смо радили показаће грађани 2. јуна”, истакао је он.

Кандидат за градоначелника Београда испред коалиције “Бирамо Београд” Добрица Веселиновић истиче да је та коалиција одлучила да се бори против СНС како више не би управљали нашим животима и додаје да постоје велике шансе за победу не само у Београду, већ и у другим местима.

,,Када су у питању колеге из опозиције који су одлучили да не изађу на изборе, поштујемо њихову одлуку. За све који су искрени опозиционари у будућности има места и њихова помоћ је потребна како би развластила српска напредна странка у Београду и целој Србији. Немамо дилему да ће икада избори под њиховом влашћу бити фер, да ће медији бити слободни и да власт неће сакупљати капиларне гласове”, додао је он.

Када је у питању урбанизам, он каже да је још 2017. годеине поднета иницијатива за ништавност уговора пројекта Београд на води, а да је, што се тиче Генералштаба направљен апел који говори о нужности да се он сачува и обнови.

,,Посветили смо се заштити Београда и одбрани јавног интереса. Мајски протести довели су до озбиљног резултата. Тада смо почели да разговарамо дубље о кризи у којој се налази наше друштво и то је процес који треба да се схвати, процесуира и изађе са решењима. Излазимо да победимо и победа ће доћи. У овом тренутку за нас који жртвујемо све није битно да ли ће победа доћи за месец дана или за пар година и зато позивам грађане да 2. јуна изађу и гласају за бољу будућност свих нас”, поручио је он.