У Народном покрету Србије се на жене не гледа као на број, већ се оне цене по образовању, способности и заинтересованости

Прихватио сам да будем носилац листе и надам се да ћу успети у очима грађана да испоштујем дату ми могућност да представљам глас обичног човека у Скупштини Војводине, рекао је данас председник покрајинског одбора Народног покрета Србије (НПС) и носилац листе „Србија против насиља“ на покрајинским изборима Станко Пужић за Данас.

Он је изјавио да се у Скупштини Војводине у протеклом периоду није говорило о текућим проблемима грађана, већ само о темама које су актуелне за режим.

„Просечна плата у Војводини после 11 година пала испод републичког нивоа. Такође, било је обећања да се Војводини врати буџет од седам одсто, али се то још није десило. Снажно ћемо заговарати да се то врати јер желимо да сами бирамо где ћемо да уложимо средства – пољопривреда, привреда, капиталне инвестиције”, рекао је Пужић.

Он је истакао да би Војводина тако могла да обезбеди додатна давања за пољопривреднике који су протестовали.

„Овако, они иду испред Владе Србије и то је, на жалост, кулминација проблема. Протести су били и у мају ове године. У Панчеву су паори дословно натерани да иду својим кућама да би колона аутомобила председника Александра Вучића прошла и дошла у Панчево на заказани скуп”, казао је Пужић.

Како је напоменуо, грађани Зрењанина више деценија у 21. веку живе на флашираној води, иако би могли да имају фабрику за прераду воде као Панчево.

„Два пута су већ тамо секли врпцу отварајући фабрику воде и ништа. Истовремено, Линглонг је фабрика гума која је најпрљавија индустрија на свету”, подсетио је Пужић.

Он је изјавио да је градске и општинске власти у Војводини треба да дају допринос да се поспеши образовање и подсетио да је Панчево некад стипендирало студенте који су одлазили на престижне универзитете и враћали се у свој град, доносећи све добро са истока и запада.

Пужић је истакао да у Панчеву влада медијски мрак, као и да су из тог града биле такозване црне бригаде, односно црни џипови Српске напредне странке који су доносили страх и трепет свим бирачима.

„Прво ћемо да видимо ко су сви ти људи, видели смо и у вези са кланом Беливука да су појединци били запослени у јавним предузећима у Панчеву. По чијем налогу?”, упитао је Пужић.
Он је рекао да се Србија буди и да ће СНС, фигуративно речено, „добити ударац у браду“ због свега шта су радили претходних година.

„Искрено се надам да је сада кулминација, да ћемо 17. децембра сви смоћи снаге и охрабрити једни друге и изаћи на изборе. Ми немамо ни другу земљу, ни други град”, казао је Пужић.

Он је навео да реална инфлација није само од 10 до 15 одсто, већ да је 50 одсто у односу на потрошачку корпу. Са друге стране, Панчево је место са највише изградње зграда по глави становника и у 85 одсто случајева се то исплаћује у кешу, навео је Пужић.

„Из дубине своје душе осуђујем акт у којем су пољопривреднику из Баваништа СНС активисти, међу којима и лекар хитне помоћи из Kовина, блокирали излазе из куће само зато што је исказао своје незадовољство на протестима пољопривредника”, рекао је Пужић.

Он је додао да ће после 18. децембра тиме да се баве институције, да се то више никоме не деси, да нечије право на живот, право на слободу говора нико више не спутава и нарушава тако што ће да му опколи кућу.

„Последњих годину дана, а поготову од трагедија у Рибникару и Младеновцу, народ је почео да се буни, да схвата да му jе свега доста и чујемо да људи причају отвореније сад него пред претходне изборе”, предочио је Пужић.

Он је оценио да ће опозиција освојити изборе у Београду, као и да ће СНС добити озбиљан ударац у Војводини.
„Позивам грађани да изађу на изборе и кажу ‘Доста је, желимо нормалну Србију која је у Европи’. Биће изазова, али смо спремни да у сваком тренутку делујемо на прави начин штитећи право гласа и штитећи законе и људе”, изјавио је Пужић.