Мирослав Алексић у Трстенику: Власт треба да се плаши руке правде која долази у Србију

Грађани Србије су под репресијом режима, али не сме да се ћути јер једино што вреди код човека је његова слобода, а власт треба да се плаши руке правде која долази јер ће морати да врате све што су отели, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља” (СПН) Мирослав Алексић на конвенцији СПН у Трстенику.

Он је напоменуо да су грађани под притиском у државним предузећима и у приватним пословима, а да ће коалиција СПН увести систем у којем ће сви грађани бити једнаки и неће бити једне бахате групе људи на власти која се над свима иживљава.

„Насиље које ми трпимо није никада виђено, то насиље имамо на послу, у школи, имају и пољопривредници у Баваништу када их блокирају неки батинаши и битанге, насиље је и у привреди, кад стрепите да ли ће да вам пошаљу инспекцију ако нисте скупили довољно капиларних гласова”, навео је Алексић.

Он је изјавио да је главни генератор насиља у Србији Александар Вучић којем не прође једна конференција да се не понаша насилнички према новинарима и свима који треба да га слушају.

„Човече свима си се попео на главу, председник си државе, немој да ми кукаш него ради или се склони. У Србији има много паметнијих и способнијих од тебе”, казао је Алексић.

Он је подсетио да Вучић микад у животу ништа није радио, а да продаје памет као да све зна.

„Једино што зна је да манипулише, да води кампање и да лаже. Никад у историји Србије није владао већи лажов”, рекао је Алексић.

Говорећи о Трстенику, Алексић је подсетио да је до 2016. био на власти са визијом “Трстеник на мапи Србије”.

„Желео сам да се о Трстенику прича по домаћинима, калемарима, повртарима, виноградима, о привреди Трстеника и Петолетки која је некада била мотор развоја овог дела Србије, да се прича о свим потенцијалима Трстеника”, навео је Алексић.

Он је изјавио да је потом у Трстеник дошла власт због које је та општина стала.

„Млади одлазе из Трстеника и Србије јер им се ништа не нуди, јер је на власт дошао друштвени талог који државу види као плен, гледају само како да њима буде добро”, казао је Алексић.

Он је напоменуо да је Петолетка требало да буде стратешко предузеће Србије, а да је отишла у стечај без основа, због неспособне и корумпиране власти.

„Натерали су раднике да узму отпремнине и дају отказе, рекли су да ће настати нова фирма, а данас имамо то што имамо – хале одлазе једна по једна, стечајни управници све распродају, остала је само у наменској производњи приватна фирма где људи једва примају минималац”, предочио је Алексић.

Он је подсетио грађане Трстеника на симбол те општине, ресторан Клуб који је продат и на његовом месту отворена продавница.

„То што ми данас живимо у Трстенику, живе људи у целој земљи. Дошло је неко црно време, људи на власти су уништили све у овој држави. Прво су уништили све институције, нема правосуђа, нема полиције и ради ко шта хоће”, рекао је Алексић.

Он је истакао да се коалиција СПН обавезала да у Србију доведе правду, пре свега кроз испитивање свих руководиоца у правосуђу и преиспитивање њихових веза са корупцијом и криминалом.
„Као прво долазимо по Загорку Доловац и Ненада Стефановића. Затим ћемо формирати специјално тужилаштво за корупцију и тужилачку полицију, да видимо како су се стекле те силне милијарде”, најавио је Алексић.

Србијом влада криминалац, рекао је Алексић, али и кукавица која за 11 година власти није скупила храброст да са неким размени аргументе.

„Не сме нигде да се појави, али зато сваки дан седи на Пинку и Хепију, којима следи одузимање националних фреквенција зато што крше закон”, рекао је Алексић.

Он је рекао да су те две телевизије промениле ткиво Србије.

„Данас у Србији се не цени ни професор, ни лекар, ни научник, ни пољопривредник, ништа што треба да цени једно друштво. Данас су на цени старлете, криминалци, звезде ријалитија и некакви бизнисмени који возе скупа кола, купују зграде, хотеле и раде шта им се прохте без икаквих санкција”, изјавио је Алексић.

Он је подсетио да је СПН коалиција странака и грађана који имају међусобне разлике, али да су се окупили да се изборе за Србију у којој ће свако дете бити безбедно и у којој ће се уважавати просветни, здравствени и пољопривредни радници.

„Молим вас да не седите до 17. децембра, причајте са комшијама и пријатељима, али са онима који су заслепљени, нека мућну својом главом и виде како данас живе”, казао је Алексић.