Србија против насиља: Учешће на изборима у суботу бесмислено

Избори који се у суботу понављају на једном броју бирачких места не могу анулирати пљачку нити исправити неправду која се догодила 17.12. Због тога на њима нећемо учествовати.

Јасно смо саопштили наш став да захтевамо поништавање свих избора одржаних 17.12. 2023. године у складу са извештајима домаћих и међународних организација које су посматрале изборни процес. Зато контролори коалиције ,,Србија против насиља” неће учествовати у наставку Вучићеве изборне лакрдије.

У Србији посланици штрајкују глађу због доказане изборне праваре, хапсе се политички неистомишљеници, пребијају се и приводе студенти, институције бране режим а не закон, хулигани насрћу на грађане који протестују, новинаре који о томе извештавају и имовину која припада свима нама. Гласање у таквим условима нема смисла.

Тражимо од надлежних институција да на основу захтева грађана, јавних личности, организација које прате изборе и опозиције пониште покрадене изборе, уваже оправдане захтеве за ревидирање бирачког списка, уједначен приступ медијима и зауставе притиске и уцене на бираче како бисмо након тога могли да организујемо фер и поштене изборе и изађемо из политичке кризе коју је режим произвео овом, до сада невиђеном, изборном пљачком.

Србија против насиља