Саопштење за јавност коалиције Србија против насиља

Режим Александра Вучића је још једном показао своје право – насилничко лице. Нису дозволили градским одборницима и народним посланицима да уђу у Скупштину града, послали су своје хулигане да праве инциденте, да би на крају Вучић на грађане који се буне због покрадених избора послао специјалне јединице које су примениле бруталну силу.

О томе сведоче многобројни снимци, као и чињеница да су једног од демонстраната крвнички претукли и поломили му ногу, шутирајући га док је лежао на земљи. Нападнут је од стране полиције и Радомир Лазовић, коопредседник Зеленолевог фронта и то по окончању протеста.

Осуђујемо насиље које је режим применио да би растурио демонстрације грађана који само траже поништавање избора, као и покушај представљања мирних протеста насилничким. Посебно осуђујемо хапшење великог броја протестаната који нису дали никаквог повода за то. Њима ћемо обезбедити правну заштиту. Најоштрије осуђујемо лажи које је у више јавних обраћања вечерас изговорио Александар Вучић.

Грађанима обећавамо да, без обзира на цену, нећемо одустати од борбе за поништавање избора и нормалну и пристојну Србију коју сви желимо. Никада нећемо прихватити крађу која је организовано спроведена на изборима 17. децембра. То није питање тога која ће странка бити власт, то је питање опстанка Србије.

Србија против насиља