Борислав Новаковић: Ноторна је глупост да је иза протеста Запад, ово је бунт народа

Ми смо под влашћу Александра Вучића постали држава која је потпуно изгубила суверенитет. Ана Брнабић се ослања, не на српску, већ на руску службу, а с друге стране руски амбасадор има смелости да после састанка са Вучићем изјави да му је он рекао да иза протеста стоје западне државе – што је ноторна глупост, ово је бунт народа, изјавио је потпредседник Народног покрета Србије Борислав Новаковић за телевизију N1.

„Посреди је једна велика нервоза, Вучић је свестан да једина ствар која може да му науди јесу аутентични протести и бунт на улици. Он се труди на сваки могући начин да нас склони са улице и ствари уведе у институционални ток. Ми остајемо на улици са народом, све док захтеви за поништавањем покрадених избора не буду испуњени”, објаснио је Новаковић.

Он је истакао да су и данас у току хапшења младих људи који се не терете за ремећење јавног реда и мира, већ за покушај нарушавања уставног поретка.

„Ако се свако исказивање незадовољства Вучићевом политиком третира као рушење државе и уставног поретка, онда је то крајња тачка диктатуре и више не постоје људска права”, упозорио је Новаковић.

Он је изјавио да бунт младих потпуно аутентичан и позвао све грађане да помогну да грађанска непослушност добије што шири замах.

„Режим не може да реагује на 100 различитих начина, а ми можемо да пружимо отпор на 100 начина”, навео је Новаковић.

Говорећи о провокаторима на протесту, Новаковић је објаснио да је реч о делу навијачких екипа блиским врху власти.

Како је навео, провокатори су били маскирани и бацали су каменице и лупали аутомобил у близини, што је навело један део искрених демонстраната да се повуку. Он је подвукао да је синоћ била прекомерна употреба силе од стране полиције чији су неки од припадника били у комуникацији са хулиганима и провокаторима.