Павловић: Београд је потпуно уништен, власт да престане да обмањује грађане

Београд, који треба да се развија и буде једна од водећих престоница у овом делу Европе, у 21. веку, потпуно је девастиран, рекао је данас за Радио-телевизију Србије потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника коалиције „Бирамо Београд“ Милош Павловић.

,,Буџет града је опљачкан. У односу на период пре 2014. осим највеће пљачке под називом Београд на води, у Београду немамо ни аутобуску станицу, ни железницу, уредно снабдевање водом, као ни канализацију у одређеним деловима, што је недопустиво за један главни град”, додао је Павловић.

Када је у питању подношење приговора Изборној комисији Градске општине Врачар којим се тражи поништење проглашене изборне листе „Бирамо Врачар – Милош Павловић“, он каже да су општинске изборне комисије првобитно донеле решења којима су све изборне листе проглашене.

,,Појавила су се трећа лица, лица са улице која су прегледала документацију и утврдила да постоје особе које су мењале пребивалиште. Ти приговори су сада повучени, остао је још Врачар. Сматрам да неће бити сметњи да се изборни процес настави. Ипак, уколико наше листе не буду проглашене поступићемо по одлуци коју је наша коалиција донела, а то је да ћемо се искључити из изборног процеса”, додао је он.

Он наглашава да је 67.000 људи променило пребивалиште у последњих 11 месеци и додаје да  ће бирачки списак бити враћен на стање пре 3. јула 2023. године, захваљујући допуни Закона о јединственом бирачком списку, који подразумева да сви грађани који су променили пребивалиште неће моћи да гласају на месту новог пребивалишта на изборима 2. јуна.

,,Између дела опозиције који излази на изборе и дела који их бојкотује постоје разлике око начина и модела борбе. Без обзира на то, оно што нас води и што нам је заједничко треба да буде борба против владајућег режима. Поштовао бих њихову одлуку о бојкоту да је конзистентна и да се односи на изборе у целој Србији, не само на београдске”, казао је он.

Говорећи о изборним условима, он каже да је све рађено у циљу да се опозицији отежа сакупљање и оверавање потписа, као и предаја изборних листа и додаје да је његова коалиција изабрала да се бори, јер, како каже, немају луксуз да дозволе да Александар Шапић и СНС у још једном мандату преузму управљање Београдом.