Павловић: Београд је у банкроту, буџет се пљачка кроз намештене тендере 

Београђани су на децембарским изборима 2023. године јасно показали да више не желе Александра Шапића на челу престонице Србије, рекао је данас за телевизију Прва потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника коалиције „Бирамо Београд“ Милош Павловић.

,,Београд од 2014. године, од када градом управља Српска напредна странка, заједно са Социјалистичком партијом Србије, није доживео развој и у њему не постоје капиталне инвестиције. Буџет, који је за 2023. годину износио 174 милијарде динара, константно се пљачка кроз незаконите и намештене тендере. Град је у банкроту”, казао је Павловић.

Павловић истиче да је јавни градски превоз у колапсу, да су све саобраћајнице уништене, као и да ниво комуналних услуга у граду није задовољавајући и додаје да је Београд  најзагађенија престоница у Европи и међу прве три најзагађеније у свету.

,,Осим Београда на води, који је приватна инвестиција, од које ни грађани ни држава Србија немају ништа, не постоји ниједан пројекат који је унапредио и побољшао живот грађана главног града. Због свих овох разлога, мора да дође до промене власти која управља Београдом”, додао је он.

Говорећи о подношењу приговора Изборној комисији Градске општине Врачар којим се тражи поништење проглашене изборне листе „Бирамо Врачар – Милош Павловић“, он каже да су кандидати који су били спорни остали на изборној листи.

,,Повела се полемика претходних дана око тога. Ми сматрамо да они могу да буду на листи и да се на тај начин не угрожава изборни процес, што је потврдила и Изборна комисија општине, што значи да не постоје никакве правне сметње за наставак изборног процеса”, додао је он.

Према његовим речима, до проблема је дошло због имплементације допуне Закона о јединственом бирачком списку, чији је основни мотив доношења елиминисање миграција бирача из Србије у Београд, како би се спречиле злоупотребе у изборном процесу.

,,Закон о локалним изборима омогућава и прописује да сваки кандидат на изборној листи мора да има пребивалиште на општини на којој је уписан у бирачки списак. Кандидати због којих је поднесен приговор живе на Врачару и имају пребивалиште на тој београдској општини”, додао је Павловић.

Павловић наглашава да заједнички именитељ целе опозиције, и оног дела који излазе на изборе, као и оних који их бојкотују, треба да буде промена режима и у Београду и у Србији и додаје да му је жао што договор међу опозицијом није постигнут.

,,Дошло је до опструкције од стане власти која је имала за циљ да нас представи неспособнима и доведе до сукоба унутар опозиције. Иако међу опозицијом постоје разлике, неопхода је сарадња и могућа, јер ако желите да победите и да се борите против некога ко има 40 и више посто на изборима, удруживање је неопходно. Остаје нам да се боримо и верујемо да ћемо поновити резултат из децембра”, казао је он.

Када је у питању Резолуција у Сребреници, Павловић истиче да нико не може очекивати да грађани Србије мирно прихвате њено усвајање и додаје да уколико је њен циљ да допринесе помирењу сва три народа у Босни и Херцеговини и ако је у питању искрена намера онда је тај документ требало да буде предложен од стране та три народа, а не само од једне државе која чак и нема везе са БиХ.

,,Уколико дође до њеног усвајања, независно од броја гласова, то ће бити пораз, који ће се памтити. Првенствено намера доношења те резолуције је прикривена”, додао је Павловић.