Опозиција представила листу „Удружени за слободан Нови Сад“

Опозициона листа „Удружени за слободан Нови Сад“, коју чини 12 странака и покрета, представљена је данас испред Градске куће у Новом Саду.

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Борислав Новаковић који је и један од носилаца листе, истиче да је у питању највећа локална коалиција у целој држави која ће се борити против власти Српске напредне странке.

„Ова коалиција није састављена да би учествовала на изборима, него да би победила. Сигуран сам да у овом тренутку имамо победнички потенцијал и да Нови Сад може бити први град у коме ће СНС пасти са власти. Можемо остварити оно што нас је окупило, а то је да имамо одговорну и компетентну власт, уређену и цивилозаовану атмосферу у Новом Саду“, рекао је Новаковић.

Он наглашава да ће на предстојећим изборима Нови Сад предводити слободне градове Србије и додаје да су представници коалиције све оно што их дели оставили за пост-Вучићевску Србију, а све оно што их спаја удружили да би Нови Сад имао градску управу која неће бити као садашња обележена бахатошћу, нестручношћу и корупцијом.

„У Новом Саду су патентрирани манифетлуци и све изборне преваре које је СНС чинио широм Србије. Нигде као овде није тако интензивно и опсежно примењена техника куповине гласова. Нигде као у Новом Саду не постоји огољена веза између градске управе и криминалаца“, додао је он.

Према његовим речима, некадашњи градоначелник, а данашњи премијер Милош Вучевић примио је наркобоса и зеленаша Слободана Милутиновића Снајпера у Градској кући, а СНС никада није крио везу ни са њим, ни са другим криминалцима чији је једини посао куповина гласова.

„Од 2012. године до данас СНС у овом граду није победио на поштен начин. Те године су у Новом Саду овде имали подршку од 16 одсто. То је њихова мера, а све више од тога је била куповина гласова.

Новаковић каже да коалиција неће имати кандидата за градоначелника него тим за Нови Сад и додаје да је Милош Тубић председник градског одбора Нове демократске странке Србије први на листи, док су носиоци Владимир Врсајков из Странке слободе и правде и он, као и да су сви који желе одговорну власт након избора добродошли у будућу владајућу већину.

“Отворена су врата за најширу могућу коалицију са свим опозиционим групацијама са циљем да се након 12 година оконча власт СНС у Новом Саду“, закључио је Новаковић.

Коалицију састављену од 12 опозиционих странака и покрета чине: Странка слободе и правде, Демократска странка, Покрет обнове Краљевине Србије, Странка Србија центар СРЦЕ, Народни покрет Србије, Нова демократска странка Србије, Покрет за преокрет, Зелено-леви фронт, Покрет БРАВО, Еколошки устанак, Покрет слободних грађана и Лига социјалдемократа Војводине.