Ђокић у Скупштини: Слушајући Вучевићев експозе помислио сам да не живимо у истој држави

Đokić u Skupštini

Нова влада је гломазна, расипничка и скројена за потребе партијске државе и неће радити у интересу грађана Србије, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Урош Ђокић на седници Народне скупштине о избору нове владе.

Ђокић оцењује да је слушајући експозе мандатара владе Милоша Вучевића, помислио да не живе у истој земљи, јер Србија је, како је оценио, данас дубоко подељена и земља која живи најмање три паралелне реалности.

„Прва је реалност нас обичних људи, коју сваки грађанин спозна када дође на касу у супермаркету, отвори свој новчаник и види да данас може много мање да купи за исти новац него протекле године. То су грађани које оптерећују јавни извршитељи, намети, акцизе и порези. У периоду смо празника и сви знамо колико ће то да нас кошта, али они људи који пишу овакав експозе немају појма о томе“, додао је он.

Ђокић наглашава да је друга реалност живот Александра Вучића и окупљених око њега и СНС, који кроз коруптивне послове испумпавају огроман новац и подсетио да је само на деоници пута Рума-Шабац испумпано невероватних 25 милиона евра.

„Трећа реалност у Србији је она ружичаста коју нам чланови СНС и људи окупљени око њих сервирају из медија са националном фреквенцијом са циљем да убеде грађане да живимо у доба просперитета и нормалним животом. Како другачије објаснити чињеницу да је влада из 2022. године трајала једва две године. Постојала је катастрофална политика везана за Косово и Метохију, све лошији животни стандард, увођење Рио Тинта на велика врата. Сутра је годишњица трагедије у Рибникару, то власт није ни поменула“, рекао је Ђокић. 

Како истиче, будућа влада треба да има 31 министарство, пет министара без портфеља, заменике и државне секретаре, службена возила, хотеле, путовања и Александра Вулина који нема министарство, а биће потпредседник владе и додао да је у питању партијско ухлебљавање које нема везе са здравим разумом.

„Господин Мартиновић нема везе са пољопривредом, осим да измишљеним ружичастим инвеститорима из арапског света поклони још мало земље што нам је преостало или да под старе дане научи да држи мотику. Бивша и будућа министарка правде има само задатак да правосуђе остане анестезирано и да не реагује, а Татјана Мацура и Милица Ђурђевић-Стаменковски показују да цар може све да купи, да вуче конце и да се у овој земљи пита за све“, закључио је Ђокић.