Народни покрет Србије поднео кривичну пријаву против начелника УКП Нинослава Цмолића

Srbija protiv nasilja

Народни покрет Србије (НПС) поднео је данас кривичну пријаву Првом основном јавном тужилаштву у Београду против начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) Нинослава Цмолића због сумње да је извршио кривично дело изазивање националне, расне, верске мржње и нетрпељивости.

У пријави се, уз приложен доказ, наводи да је Цмолић гостујући на телевизији Информер, а говорећи о Власима, рекао да имају посебан профил личности, без емпатије, низак IQ, као и да је цело то поднебље „чудно”. На тај начин Цмолић је злоупотребом свог положаја начелника УКП распирио мржњу према националној мањини Влаха директно оптуживши исту националну мањину за нестанак и убиство двогодишње девојчице из Бора жигосавши читаву једну националну мањину у Републици Србији, а осумњичени имају имена и презимена и потпуно је за истрагу ирелевантно које су националности.

НПС зато захтева од тужилаштва у Београду да у складу са законом предузме све доказне радње на откривању извршења кривичног дела по основу навода из поднете кривичне пријаве и поднесе оптужницу због изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.