Мирослав Алексић: Вучићеве консултације су фарса и нема преговора са узурпатором изборне воље

“Mi ne smatramo da je ta vlast legitimna, već da je uzurpirana brutalnom krađom izbora – Vučić je uzurpator i to traje godinama unazad, ali je sada uhvaćen u tome.”

Јединствено је мишљење коалиције „Србија против насиља“ да је позив председника Вучића на консултације обична фарса и да не желимо да учествујемо у разговорима са човеком који је учествовао у бруталном прекрајању изборне воље, рекао данас народни посланик и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић за телевизију Н1. 

„Ми не сматрамо да је та власт легитимна, већ да је узурпирана бруталном крађом избора – Вучић је узурпатор и то траје годинама уназад, али је сада ухваћен у томе“, изјавио је Алексић. 

Суштина извештаја ОДИР-а о изборима у Србији није у томе да ли ће бити оштар, навео је Алексић, већ да ће то бити истина о стању државних институција кроз призму избора. 

„Избори су само показатељ где ми данас живимо и да закони и институције не постоје“, указао је Алексић. 

Он је додао да је долазак међународне комисије у Србију неопходан и да хистерија власти тим поводом постоји јер знају да су ухваћени у крађи. „Ако нисте крали изборе и ако је све било по закону, па зашто се бојите? Пустите те људе да дођу и кажу да је све било у реду“, казао је Алексић. Он је истакао да се избори у Београду морају поновити због крађе, а не због представе за грађане Србије коју приређује режим са Несторовићевом листом. 

„Пошто више немају подршку међународне заједнице, Вучић покушава некако другачије да направи логистику за изборе кроз његов покрет за Србију. Ту ће ући они који су се бусали у груди, попут Милице Заветнице, и сав њихов патриотизам ће се свести на министарску фотељу“, напоменуо је Алексић. 

Улазак разних удружења и странака у тај Вучићев покрет је и с једне стране добра ствар јер ће то, како је објаснио Алексић, показати ко се бори за интерес грађана Србије, а ко за функције у власти. 

„Важно је да знамо да се морамо сами изборити за своју слободу; партнери из Европске уније ће бити ту да подрже оно што су њихове тековине и вредности, али са друге стране ми морамо као друштво да будемо зрели да се избавимо из окова у које су нас ставили ови бивши радикали“, изјавио је Алексић. 

Он је додао да институције које би требало да истраже изборну крађу и казне одговорне заправо не функционишу, а да су сви који покушају да раде свој посао у тим институцијама жртве прогона режима, попут полицајке Катарине Петровић. 

„Ја искрено верујем да у држави Србији постоје појединци који нису спремни да продају веру за вечеру и да буду уписани у историју у времену најгорег гажења демократије и владавине права“, рекао је Алексић.