Славица Радовановић за Н1: Гашићево одликовање Милића је порука ‘не можете нам ништа’

izabrana-slavica-radovanovic-za-n1-gasicevo-odlikovanje-milica-je-poruka-ne-mozete-nam-nista

Гашићево одликовање начелника ПУ Београд Веселина Милића је скандалозно и њиме се јавности поручује „не можете нам ништа“, рекла је данас народна посланица и потпредседница Народног покрета Србије Славица Радовановић. 

Она је навела да Милића познаје дуго и да он није требало да прихвати такво одликовање из моралних разлога. 

„Један од седам захтева родитеља убијене деце је и да он сноси последице због објављивања списка, а власт иако је рекла да ће то да уради, није урадила“, подсетила је Радовановић. 

Она је указала да се овим одликовањем јасно поручује да је Милић лојалан извршавању свих задатака који се стављају испред њега, а који нису задаци који прописује Закон о полицији, него Српска напредна странка и да ће их он извршавати без поговора. 

„Мени и мом окружењу је послала поруку о једној мушкој партијској солидарности и буквално поручује ‘не можете нам ништа’, јер Милић не би могао сам без консултације са Гашићем да прочита тај списак, значи ово је јасна порука“, предочила је Радовановић. 

Она је напоменула да решење општег и вршњачког насиља није решење да стоји полицајац испред школе, већ да је неопходно системско решење. 

„За ових десет месеци свака озбиљна држава би изашла после пар месеци са јасним планом и јасно одређеним улогама шта се ради и шта се предузима у оваквим ситуацијама, ми десет месеци тапкамо у месту“, казала је Радовановић.