Miroslav Aleksić: Vlast Aleksandra Vučića je uzurpatorska

Miroslav Aleksić

Vlast Aleksandra Vučića je uzurpatorska vlast, jer ako dođete na vlast tako što ste organizovali izbornu migraciju, kupovali glasove, ucenjivali i pritiskali ljude da glasaju za vas da bi zadržali posao, onda to nije bila slobodna volja građana Srbije i vlast nema legitimitet, rekao je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić za televiziju Nova.

Aleksić je istakao da je glavni i najodgovorniji krivac za izborni inženjering Bratislav Gašić, a zatim i načelnik Uprave za upravne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Milan Stanić.


Kako je podsetio Aleksić, on je poslao MUP-u preko 20 zahteva da mu se dostavi podatak koliko građana Srbije je promenilo prebivalište od 1. septembra do 1. oktobra iz drugih gradova u Beograd, kao i koliko ljudi je iz inostranstva dobilo državljanstvo.

„Zašto niko iz MUP-a nije odgovorio ako je sve čisto, ako nije bilo krađe izbora, ako nije bilo nezakonitog prijavljivanja ljudi, pa zašto mi nisu odgovorili”, upitao je Aleksić.

On je pozvao tužilaštvo da počne istragu o ukradenim izborima iz MUP-a, ali i istakao da institucije u Srbiji više ne služe građanima i državi, već režimu Aleksandra Vučića.

Vlast brza da zakaže konstitutivnu sednicu Narodne skupštine pre rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o izborima u Srbiji i to, kako je ocenio Aleksić, pokazuje da režimu nije svejedno što se tiče rezolucije.

„To će biti mrlja bačena na režim, ne na državu. Poistovećivanje Aleksandra Vučića sa državom je jedna velika zamena teza i zloupotreba, oni su stranka koja vrši vlast, a zapravo uzurpatori vlasti”, podvukao je Aleksić.

On je podsetio da su posmatrači izbora EP došli na poziv Vlade, a da sada pišu rezoluciju jer su videli izbornu krađu koju nikad nigde drugde nisu videli.

„Zvali su ih sa punim uverenjem da niko neće otkriti njihovu krađu jer su mislili da je dovoljno sofisticirana, međutim i našom kontrolom, i kontrolom posmatrača i Crte, svi su videli šta se dešava jer su razmere krađe bile neviđene”, ukazao je Aleksić.

On je napomenuo da opozicija neće prihvatiti izbornu krađu, kao i da je Vučić spreman da žrtvuje sve državne i nacionalne interese kako bi sačuvao vlast uz pomoć nekih centara moći iz međunarodne zajednice.

„Kosovo i Metohija su žrtva njegove politike i on je u poslednjih 12 godina potpuno razvlastio Srbiju dole; on se ponaša kao da je nasledio porodičnu srebrninu i sad je rasprodaje kao narkoman u krizi zato što želi da bude na vlasti”, kazao je Aleksić.


Čini mi se da je strategija vlasti od početka bila da isprazni severni deo KiM od Srba, rekao je Aleksić, jer ako nemate Srba onda nemate ni problem.

Aleksić je najavio da će poslanici koalicije „Srbija protiv nasilja” ući u Skupštinu i objašnjavati građanima kako su pokradeni izbori.

„Oni su ukrali mandate, njima ne pripada toliko mandata i oni duguju odgovor građanima Srbije na pitanje zašto su pokrali njihovu izbornu volju”, naveo je Aleksić.

On je dodao da ne očekuje da će SNS formirati vlast u Beogradu, već da će iskoristiti lažni spor sa njihovom listom Nestorovića kao paravan da bi ponovili izbore sredinom godine, u terminu za redovne lokalne izbore