Мирослав Алексић: Власт Александра Вучића је узурпаторска

Miroslav Aleksić

Власт Александра Вучића је узурпаторска власт, јер ако дођете на власт тако што сте организовали изборну миграцију, куповали гласове, уцењивали и притискали људе да гласају за вас да би задржали посао, онда то није била слободна воља грађана Србије и власт нема легитимитет, рекао је данас председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић за телевизију Нова.

Алексић је истакао да је главни и најодговорнији кривац за изборни инжењеринг Братислав Гашић, а затим и начелник Управе за управне послове у Министарству унутрашњих послова (МУП) Милан Станић.


Како је подсетио Алексић, он је послао МУП-у преко 20 захтева да му се достави податак колико грађана Србије је променило пребивалиште од 1. септембра до 1. октобра из других градова у Београд, као и колико људи је из иностранства добило држављанство.

„Зашто нико из МУП-а није одговорио ако је све чисто, ако није било крађе избора, ако није било незаконитог пријављивања људи, па зашто ми нису одговорили”, упитао је Алексић.

Он је позвао тужилаштво да почне истрагу о украденим изборима из МУП-а, али и истакао да институције у Србији више не служе грађанима и држави, већ режиму Александра Вучића.

Власт брза да закаже конститутивну седницу Народне скупштине пре резолуције Европског парламента (ЕП) о изборима у Србији и то, како је оценио Алексић, показује да режиму није свеједно што се тиче резолуције.

„То ће бити мрља бачена на режим, не на државу. Поистовећивање Александра Вучића са државом је једна велика замена теза и злоупотреба, они су странка која врши власт, а заправо узурпатори власти”, подвукао је Алексић.

Он је подсетио да су посматрачи избора ЕП дошли на позив Владе, а да сада пишу резолуцију јер су видели изборну крађу коју никад нигде другде нису видели.

„Звали су их са пуним уверењем да нико неће открити њихову крађу јер су мислили да је довољно софистицирана, међутим и нашом контролом, и контролом посматрача и Црте, сви су видели шта се дешава јер су размере крађе биле невиђене”, указао је Алексић.

Он је напоменуо да опозиција неће прихватити изборну крађу, као и да је Вучић спреман да жртвује све државне и националне интересе како би сачувао власт уз помоћ неких центара моћи из међународне заједнице.

„Косово и Метохија су жртва његове политике и он је у последњих 12 година потпуно развластио Србију доле; он се понаша као да је наследио породичну сребрнину и сад је распродаје као наркоман у кризи зато што жели да буде на власти”, казао је Алексић.


Чини ми се да је стратегија власти од почетка била да испразни северни део КиМ од Срба, рекао је Алексић, јер ако немате Срба онда немате ни проблем.

Алексић је најавио да ће посланици коалиције „Србија против насиља” ући у Скупштину и објашњавати грађанима како су покрадени избори.

„Они су украли мандате, њима не припада толико мандата и они дугују одговор грађанима Србије на питање зашто су покрали њихову изборну вољу”, навео је Алексић.

Он је додао да не очекује да ће СНС формирати власт у Београду, већ да ће искористити лажни спор са њиховом листом Несторовића као параван да би поновили изборе средином године, у термину за редовне локалне изборе