Мирослав Алексић у Крушевцу: Братислав Гашић је оличење корупције режима

Избори 17. децембра су дан кад Србија може да прогледа и скине своје окове, Србија је наша кућа и не припада онима који распродају наше реке, шуме, злато, бакар, нашу територију и наше грађане на Косову и Метохији.

Он је додао да треба да устану и они који су јутрос кренули у 40 аутобуса на митинг Александра Вучића у Београду.

„Прошле године је ишло 90 аутобуса, нешто им то не иде како треба, а не иде јер је су грађани Србије устали и рекли да је доста насиља, да је време за Србију нормалности коју ће водити људи који знају шта треба да раде”, казао је Алексић.

Он је напоменуо да су ти аутобуси јутрос отишли за Београд под полицијском пратњом за ротацијама, што је дело Братислава Гашића и пример како се злоупотребљавају институције.

„Али гледајмо то са ведрије стране, тако ће ротације да спроводе аутобусе у Забелу”, најавио је Алексић.

Он је истакао да коалиција СПН жели Србију у којој ће да одговарају пред законом људи који злоупотребљавају државне институције.

„Зато ћемо усвојити нови закон о пореклу имовине и одузмемо нелегално стечену имовину, успоставићемо специјално тужилаштво за високу корупцију и тужилачку полицију”, рекао је Алексић.

Како је објаснио, то је важно јер у последње три године 13.500 грађанина Србије променило пореске пријаве и годишње повећавају своју имовину за 150.000 евра.

„Све знамо, све видимо, само треба да сване 18. децембар. А онда ћемо по реду и по закону, почевши од Заге Доловац и Ненада Стефановића јер они су ти који ћуте на две страховите приче које су се појавиле ових дана”, изјавио је Алексић.

Он је навео сазнање новинара БИРН-а да је пет милиона евра из буџета Србије дато фантомским организацијама, као и истраживање храбре новинарке ЦИНС-а која је показала како се краду избори куповином гласова у кол-центру.

„И овај великан права каже да је то све у реду и по закону. Вероватно у његовој земљи где не постоје устав и закони”, рекао је Алексић.

Он је рекао да ће борба на изборима бити тешка, али да ће 17. децембра бити велика победа и за Крушевац и за Србију.

„СПН је победничка коалиција са грађанима и зато на републичкој листи заокружите број седам, а у Крушевцу за овог дивног човека број три, да вам води град као што води здравље. До победе!”, казао је Алексић.