Мирослав Алексић: У Србији неће бити правде и бољитка док се не промени власт

Док се не промени власт у Србији неће бити правде, бољитка и нормалности, режим је за 11 година показао шта зна и уме и ми ћемо само пропадати док они не оду, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе Србија против насиља Мирослав Алексић за телевизију Еуроњуз.

„Године иза нас су изгубљене и требаће још много времена да се вратимо у нормалност јер Србија данас дугује 36 милијарди и кад год кажу да имамо на рачуну буџета – то је дуг којим су задужили нас и нашу децу”, рекао је Алексић.

Он је објаснио да подржава сваку изградњу путева, али да режим тренутно све пројекте плаћа троструко скупље од нормалних цена јер их извршавају Милан Радоичић, Звонко Веселиновић, Миленијум тим и други повлашћени појединци блиски власти.

„Корупција разара наше друштво, због ње нема новца за поштаре који штрајкују, медицинске раднике, пољопривреднике и децу. Корупцију ћемо сасећи тако што ћемо формирати специјално тужилаштво за корупцију, тужилачку полицију и тако што ћемо најпре кренути од правосуђа са процесом ветинга, односно са преиспитивањем имовине руководиоца у правосуђу”, изјавио је Алексић.

Кроз буџетска издвајања се најбоље види какав је однос власти према друштвеним секторима, истакао је Алексић, те да издвајање од 3 одсто годишње за образовање указује на свесну деградацију друштва.

„Кад видите колико се улаже у пољопривреду, не треба да нас чуди што паори протестују широм Војводине јер је пољопривреда потпуно девастирана”, навео је Алексић.

Он је казао да је неопходно издвајање за пољопривреду од најмање 10 одсто, уз укидање акцизе за гориво, 300 евра субвенција по хектару и још низ мера јер је пољопривреда велики неискоришћени потенцијал Србије.

„Србија има 5 милиона хектара пољопривредног земљишта и приходује 4-6 милијарди евра годишње, а Холандија са 1,5 милиона хектара приходује 80-100 милијарди евра”, предочио је Алексић.

Говорећи о коалицији „Србија против насиља”, Алексић је рекао да је реч о коалицији странака и грађана која је настала након незапамћене трагедије која је резултат кулминације општег насиља и агресије коју режим промовише.

„С једне стране имате коалицију Шешеља, Николића и Вучића, а са друге стране имате коалицију грађана који су се шест месеци, по сунцу и по киши борили за Србију без насиља”, навео је Алексић.

„Важно је да људи схвате да је Александар Вучић тај који је поставио Вулина, Гашића, Брнабићку, Грчића и Ђорђевића. Гласањем за њега гласа се за те људе и доћи ће опет исти директор Поште”, објаснио је Алексић.

Он је истакао да је јако важно што радници Поште и даље штрајкују и изнео да због тога добијају претње да до вечерас до 22 часа треба да прекину штрајк или ће доћи Безбедносно информативна агенција (БИА).

„Већ четири године траје прогон полицајаца и животи су им угрожени јер су открили највећу плантажу марихуане у Европи, а истовремено врх власт брани Колувију”, рекао је Алексић.

Он је подсетио да режим свакодневно врши крађу избора кроз уцену бирача, подмићивања и злоупотребу медија са националном покривеношћу и напоменуо да опозиција 17. децембра неће дозволити лажирање резултата, те да ће заштитити изборну вољу грађана свим институционалним механизмима који су на располагању, а ако буде потребе и мирним протестом на улици.

„Било би најнормалније да се власти мењају на изборима и ја то желим, али нисам сигуран да људи који данас управљају Србијом то могу да допусте јер они знају да власт за њих значи слобода”, оценио је Алексић.