Ђорђе Станковић: СНС у Нишу има рејтинг испод 20 одсто

Đorđe Stanković

Тренутно Српска напредна странка има рејтинг испод 20 одсто у Нишу, али се крију иза култа личности председника државе, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије и кандидат за посланика Ђорђе Станковић за дневни лист Нова.

Говорећи о почетку кампање опозиције у Нишу, Станковић је истакао да тај град за њу има важну симболику и додао да би промена власти поново почела из Ниша кад би тамо били расписани избори, али да нису управо јер је СНС најслабији у Нишу, где има своје најгоре представнике.

„СНС је успео немогуће, а то је да са три различита градоначелника и поставе локалне власти, свака буде гора и бахатија од претходне, као и да сви буду толико посвађани између себе да након њихове власти иза њих ништа добро не остане”, навео је Станковић.

Он је казао да је СНС у Нишу криминална група и додао да је важно да се људи интересују за политику, нарочито локалну, како се овако нешто више никад не би поновило.

„Нишлије ће кроз ове изборе додатно акумилирати енергију и на пролеће направити промену која је неминовна. СНС броји последње дане у овом граду”, оценио је Станковић.

Он је навео да опозиција има више него довољно контролора за сва изборна места и да је у току избор најбољих и најспремнијих за тај посао, а да ће се изборна воља знати 17. децембра у 21 час.

„Ако Републичка изборна комисија буде кренула са одлагањем објаве резултата као прошлог пута, имаћемо одговор на то – са грађанима ћемо бранити изборну вољу”, напоменуо је Станковић.

Он је рекао да је због СНС отишло више младих из Србије него деведесетих и позвао их да се врате и поделе своја искуства из уређеног, демократског и модерног света.

„Верујем да Србија после деценија пропуштених прилика, себи дугује прилику да нове генерације промене систем, промене политичку културу и створе боље место за живот”, изјавио је Станковић.