Алексић у Скупштини: Нови буџет за милијардере блиске власти, сваки грађанин Србије задужен за 6 хиљада евра

Шеф посланичке групе Народни покрет Србије-Еколошки устанак-Ново лице Србије Мирослав Алексић у Скупштини Србије изјавио је данас да је предложени буџет за наредну годину предизборни буџет за богаташе блиске власти, да он неће ни на који начин побољшати животни стандард грађана Србије, већ напротив задужиће свакога од нас за 6 хиљада евра.

„Не може бити доброг животног стандарда у држави у којој влада корупција. Предложени буџет неће решити ниједан проблем грађана Србије, нити ће им напунити новчанике, нити купити дечије уџбенике, као ни побољшати здравство, нити појефтинити храну. Напротив, буџетом је предвиђено 70 милиона евра мање за социјално угрожене, пензионери пољопривредници са све повећањем примаће пензију свега 16 и по хиљада динара, истовремено стварајући нову класу милијардера у нашој земљи”, рекао је Алексић у Скупштини обраћајући се члановима Владе.

Алексић је истакао да је јавни дуг Србије 35 милијарди евра са још додатних 6.6 милијарди за 2024. годину, што је значајно више од 15 милијарди колико је било пре 11 година, чинећи тако сваког грађанина Србије задуженог за 6 хиљада евра.

„Да је стање лоше показује податак да се за свега једну годину из Србије иселило 70 хиљада људи, као и да је према индексу економске снаге наша земља претпоследња у региону. Гора је од нас само Северна Македонија, док су Хрватска, Бугарска, Босна и Херцеговина, Румунија, Црна Гора и Албанија далеко одмакле”, истакао је он.

Алексић је упозорио да смо зато према индексу криминала први у региону, што и не треба да чуди кад имамо у виду да све значајне јавне пројекте изводе Милан Радоичић, Звонко Веселиновић и Миленијум тим, односно људи блиски Српској напредној странци и Александру Вучићу узимајући тако паре од грађана Србије.

„За силне кредите које сте узели за инфраструктурне појекте и задужили грађане Србије и нашу децу могао би да се сагради ауто-пут чак до Пекинга”, рекао је Алексић алудирајући на чињеницу да за километре пута плаћамо значајно вишу цену од земаља у региону, што је последица сарадње врха државе и фирми блиских власти које радове изводе и добијају пројекте без претходно расписаних тендера.

Алексић се осврнуо и на нове медијске законе у скупштинској процедури истакавши да је то покушај државе да се врати у власништво над медијима како би се власт борила против истине у Србији, неспремна да прихвати да има и оних медија који нису под њиховом контролом.

„Предложене измене закона нису ништа друго до алат да лажима и пропагандом промовишу насиље у Србији, нападају лажима опозиционе политичаре и таргетирају сваког ко се усуди да им се супротстави и дигне глас. И против тога ћемо се без сумње борити”, закључио је он.