Мирослав Алексић у Лазаревцу: Време је да се пробуде грађани које је Вучић преварио

Неки људи су поверовали Вучићу да ће донети благостање, они су преварени и време је да се пробуде, рекао је данас председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе Србија против насиља (СПН) у Лазаревцу.

Алексић је изјавио да актуелни режим уништава Србију 11 година, као што је у Колубари и ЕПС-у све уништио Милорад Грчић.

„Страхота је када од мотора привредног развоја какав је ЕПС направите предузеће које мора да се задужује да би исплативао плате и да даје послове онима блиским власти да увозе угаљ, то је пораз једног друштва и државног поретка”, истакао је Алексић.

Он је навео да ће исто урађено са другим државним предузећима и локалним самоуправама које напредњачка власт гледа као приватну имовину.

„Они се понашају као да ми сви треба њима да служимо, да им будемо слуге, а то све могу да раде зато што су разорили институције и право”, казао је Алексић.

Насиље је у Србији на сваком кораку, рекао је Алексић, па и насиље извршне власти над судском и законодавном.

„Да није такво стање, одавно би разни Грчићи били на робији. Зато вам обећавам да ће после избора прва ствар којом ће се озбиљно бавити коалиција СПН бити борба против корупције и криминала”, најавио је Алексић.

Како је објаснио, то се пре свега односи на нови закон о пореклу имовине који неће никоме дати могућност да легализује оно што је опљачкао од народа, него ће морати да се врати у буџет јер су нас задужили за време своје владавине најмање 20 милијарди евра.

„Формираћемо специјално тужилаштво за борбу против корупције и тужилачку полицију како би свој посао радили озбиљно, а не као Загорка Доловац, и тако ћемо преиспитати везе свих носиоца руководећих функција у правосуђу са мафијом и корупцијом. Тада долазимо по Загорку Доловац и све судије и тужиоце који су штитили криминалце”, рекао је Алексић.

Он је навео да поступак за Јовањицу траје већ четири године и да режим прогања и покушава да убије полицајце који су разоткрили највећу плантажу марихуане у Европи.

„После 17. децембра неће бити насиља у школама, на улици, у привреди, али ни над онима које режим гура у аутобусе, па у хале да не смеју да напусте док велики владар не одржи свој говор”, изјавио је Алексић.

Он је истакао да држава запоставља грађане Србије, а повлашћује странце, што није патриотизам, већ издаја патриотизма.

„Уништили су све чега су се дохватили, Србија пропада већ 11 година, само је благостање на Пинку и Хепију, ту имамо нови друштвени поредак. Ту су старлете, учесници ријалити програма и којекакви скарадни ликови, имамо криминалце, хулигане, нарко дилере, навијаче, Веље Невоље, Хофмане и Дијане Хркаловић”, навео је Алексић.

Он је рекао да је добро је што се Србија буди и што у свакој институцији постоји здраво ткиво, то јест људи који часно обављају свој посао и који су спремни да се ставе на располагање својој земљи у борби против мафијашког режима.

„Све је мање страха у народу, страх је прешао на страну режима јер се боје руке правде која их чека после 17. децембра”, рекао је Алексић.

Оне позвао грађане Лазаревца да позову све пријатеље и комшије да гласају јер су избори борба за будућност Србије.