Мирослав Алексић у Крагујевцу: Вучић распродаје нашу територију и животе наших грађана на Косову и Метохији

Избори 17. децембра су дан кад Србија може да прогледа и скине своје окове, Србија је наша кућа и не припада онима који распродају наше реке, шуме, злато, бакар, нашу територију и наше грађане на Косову и Метохији, рекао је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља” (СПН) Мирослав Алексић на конвенцији у Крагујевцу.

Алексић је поручио Крагујевчанима да треба да се боре против оних за којима су остали трагови криминала, корупције, насиља и разарања државе.

„Кад вам кажу да могу да нам понуде нешто боље, сами погледајте шта смо добили последњих 11 година, показали су шта умеју и Вулин, и Гашић, и Звонко Веселиновић, и Никола Петровић, и Дијана Хркаловић, и Андреј Вучић и Милош Вучевић”, навео је Алексић.

Он је подсетио да за њих гласају и они који су уцењени, притиснути и малтретирани, док им режим обећава бољи живот.

„Доста је неморалу, бахатости и гажењу државе, време је за законе. Ми смо коалиција са грађанима Србије и испунићемо све захтеве са протеста Србија против насиља због сваког детета које је нажалост настрадало, да нам се никад више не понове трагедије које су се десиле у мају”, изјавио је Алексић.

Он је додао и да се коалиција СПН залаже за поштовање медијских закона.

„Ми смо се окупили и да одузмемо националну покривеност онима који не поштују медијске законе. Од 17. децембра, и Пинк и Хепи неће имати националну покривеност зато што крше закон, шире насиље и зато што манипулишу грађанима Србије”, најавио је Алексић.

После избора долази Србија у којој, како је казао Алексић, неће више бити повлашћене мањине која тлачи већину.

„Оне који су мислили да могу да пљачкају народ чека нови закон о пореклу имовине, вратиће све што су отели, до последње паре”, напоменуо је Алексић.

Он је предочио да су сви инфраструктурни пројекти којима се режим хвали споменици њихове корупције.

„Све то је плаћено вишеструко више него што треба, задужили су Србију за 20 милијарди евра које ћемо враћати ми и наша деца, али пре тога ће и они морати да врате све што су опљачкали”, рекао је Алексић.

Он је истакао да се коалиција СПН окупила за друштво у којем ће грађани Србије моћи да живе нормално од своје плате и пензије, као и да би се враћали у своју земљу, из које је отишло више од пола милиона људи за време власти Вучића.

„Немамо више шта да чекамо, па камен на камену неће остати у Србији, докле ћемо да трпимо зулум? Зато разговарајте са људима, причајте им оно што они не виде, да су избори шанса да узмемо сви судбину у наше руке, сви као један 17. децембра да се изборимо против зла”, изјавио је Алексић.