Мирослав Алексић на Косову и Метохији: Неприхватљив сваки споразум који крши наш устав

Сваки договор који подразумева кршење устава, признање КиМ или столицу такозваног Косова у Уједињеним нацијама је неприхватљив, али ћемо наставити да разговарамо како бисмо створили нормалне услове за Србе на КиМ, рекао је данас председник Народног покрета Србије (НПС) и један од носилаца листе СПН Мирослав Алексић у Грачаници.

„Што се тиче француско-немачког споразума, то је преговарао Александар Вучић, а није ниједна институција републике Србије. Обавезао се он, а не држава”, истакао је Алексић.

Говорећи о одлуци Аљбина Куртија да не дозволи грађанима Србије да гласају на изборима 17. децембра, Алексић је изјавио да је срамна одлука и то резултат политике коју Вучић води последњих 10 година, али и пораз међународне заједнице.

„Наши грађани треба да знају да 17. децембра и они бирају власт који ће одлучивати о судбини свих Срба, у Суботици, Београду, али и Грачаници, Косовској Митровици, Лапљем селу, Звечану и свим другим деловима наше територије”, напоменуо је Алексић.

Он је позвао грађане Србије на КиМ да се изађу да гласају где буду могли и да не дозволе да их уцењују и лажу они који су се успомоћ лажне борбе за КиМ обогатили, а народ оставили на милост и немилост, попут Милана Радоичића.

,,Најбоље се види на примеру КиМ како изгледа кад се људи блиски криминалним активностима умешају у политику. Тужно је што је држава Србија у претходних 10 година дала све што смо имали на КиМ, правосуђе, полицију, енергетику и телекомуникације”, казао је Алексић.

Он је позвао грађане да гласају 17. децембра на изборима. како би успоставили систем правде.

„Желимо државу без корупције јер не може да решава државна питања неко ко је огрезао у криминалу и корупцији”, изјавио је Алексић.

Алексић је са кандидатом за посланика и чланом председништва НПС Александром Ивановићем положио венац испред куће где је убијен Оливер Ивановић.

Кандидат за посланика на листи СПН Александар Ивановић рекао је да је људима на КиМ највећи проблем безнађе, што је цена десетогодишње политике приватизације државе и цена центра моћи у Србији.

„Они што се десило у Бањској је велеиздаја, неко је одлучио да Србију баци на колена и морамо да сазнамо ко је те момке одвео на стрељање”, напоменуо је Ивановић.

„Желим да поручим и Србима и Албанцима да не желим оно што нам се сваки дан нуди са Пинка и Информера, а то је да треба да мрзимо било кога”, рекао јe и кандидат за народног посланика на листи СПН Александар Јовановић Ћута.

Он је додао да је КиМ део Србије и поручио грађанима да је глас за Вучића пристанак да их неко тера у аутобусе да гласају и иду на митинге.

„На КиМ народ живи под двоструким терором Аљбина Куртија и његовог коалиционог партнера и саборца за Велику Албанију Александра Вучића. Он је урадио више за стварање Велике Албаније и независног Косова од целе такозване ОВК заједно”, рекао је кандидат за посланика на листи СПН Срђан Миливојевић.

Директор НПС и повереник НПС за КиМ Жарко Ристић позвао је све грађане Србије са Ким да изађу да гласају и да се тако изборе за бољи живот.

У делегацији за Косово и Метохију били су и чланови и чланице председништва Народног покрета Србије Ивана Роквић, Славица Радовановић, Ђорђе Станковић и Ана Јаковљевић.