Мирослав Алексић: Позивам грађане на протест у петак у 18 часова испред Уставног суда

Уставни суд је једини који може и треба да донесе одлуку о поништавању избора у Србији и позивам грађане да у петак у 18 часова дођу на протест испред Уставног суда где настављамо борбу, рекао је данас председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић за телевизију Н1.

„Судије Уставног суда треба да буду свесни да је на њима историјска одговорност. Свет је видео са су избори покрадени, не могу да се праве луди и морају да се огласе. Ако Уставни суд не буде стао на страну државе, народа и правде, то њихова вечна срамота”, казао је Алексић.

Алексић је прокоментарисао увреде које је Вучић упутио посланицима Европског парламента (ЕП) који су изјавили да су избори у Србији покраде рекавши да је реч о замени теза.

„Он говори о људима које је он звао да буду посматрачи избора, вероватно се надајући да нико неће видети ту крађу. Сад се он људи што је неко то видео и што не ћути”, подсетио је Алексић.

Он је додао да је веома важан морални и политички значај резолуције ЕП о изборима у Србији, али да изборе може да поништи само Уставни суд.

Говорећи о мандатима у Народној скупштини, он је истакао да они не могу да се одбију, али да ће на нивоу коалиције бити донесена одлука о томе на који начин треба да се настави борба.

„Наш наступ ће зависити од тога како ће гласити резолиција ЕП и да ли ћемо имати некакву реакцију Уставног суда до тада. Борићемо се свим средствима, водећи рачуна о томе да оправдамо више од 900 хиљда људи који су за нас гласали, према њима имамо обавезу да се боримо на све могуће начине против режима”, предочио је Алексић.

Он је оценио да је „Скок у будућност” Вучићева кампања за наредне изборе, али и подвукао да о томе нема речи без сређивања бирачких спискова и усвајања нових закона о пребивалишту и о избору народних посланика.