Мирослав Алексић: Ови избори су другачији јер грађани верују у победу

Ови избори су другачији јер овог пута и грађани верују у победу, људи су схватили да морају да се укључе у ову борбу и да обаве оно што је њихов део одговорности, а то је излазак на изборе, рекао је данас председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља” Мирослав Алексић за лист Нова.

Он је истакао да ће приоритет нове власти бити испуњење захтева протеста „Србија против насиља”, а да је то могуће само уз реформу правосуђа.

„Морамо да испитамо руководиоце у правосуђу Загорку Доловац и Ненада Стефановића, а онда и у судовима. Да видимо ко су ти људи који су штитили криминалце, игнорисали корупцију у Србији и штитили режим уместо да штите грађане и државу Србију”, изјавио је Алексић.

Имамо историјску шансу, навео је Алексић, и нећемо дозволити да се врати ико попут Дачића и Вучића, али не самовољом, већ тако што ће институције радити свој посао.

„Ми данас сведочимо насиљу извршне власти над законодавном и судском. Све то морамо да променимо, да уведемо систем, а да они који су одговорни за пљачкање државе, који су генерисали криминал и насиље, који су разорили јавна предузећа и установе, који су доводили министре да се уче послу, сви ти људи ће морати да одговарају”, казао је Алексић.

Он је напоменуо да, кад би у Србији функционисало правосуђе, многи поступци би били покренути.

„Све се зна, није никаква тајна, сви знају ко су Милан Радоичић, Звонко Веселиновић, Никола Петровић, Дијана Хркаловић, Андреј Вучић… Погледајте текстове БИРН-а и ЦИНС-а, па то су све оптужнице. Ево, ми смо објавили писмо Александра Папића упућено Вучићу и сви ћуте”, подсетио је Алексић.

На тврдњу Вучића да му то писмо није ни стигло, Алексић је одговорио да он није ни питао председника, већ је тражио од тужилаштва да ради свој посао.

„У питању је 25 милиона евра на једном делићу посла. Да не дође до забуне, то није цео посао, већ само земљани радови једне деонице. Знате ли колико је то новца? То вам је 1.500 трактора или 15.000 музних крава. То је могло да заврши код грађана Србије, а не у џеповима неких људи. Све се зна и сваку аферу ћемо испитати, од најмање ка највећој”, предочио је Алексић.

Разлог за прљаву кампању власти је, оценио је Алексић, то што је за режим губитак власти један губитку слободе.

„Они се понашају као опозиција, иако 11 година владају Србијом и одлучују о свему. Они хоће њиховом бирачком телу да представе нас као одговорне за оно за шта они треба да буду одговорни. Нама треба позитивна Србија, доста је те мржње, таргетирања и агресије. Они таквом прљавом кампањом доказују да су насилници”, објаснио је Алексић.