Мирослав Алексић на РТС: Не постоји француско-немачки споразум, то је Вучићев споразум

Није то никакав француско-немачки споразум, то је Вучићев споразум, а ми Вучићеве споразуме не прихватамо, већ да се државне институције баве свим важним питањима у демократском амбијенту, рекао је данас председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе „Србија против насиља” Мирослав Алексић у јутарњем дуелу РТС-а.

„Вучић је прихватио и француско-немачки споразум и Охридски споразум у којима стоје одреднице о независности Косова и Метохије и чланству у Уједињеним нацијама”, изјавио је Алексић.
Како је објаснио, таква Вучићева политика је довела Србију пред ултиматуме међународне заједнице, а листа Србија против насиља је јасно одговорила да је неприхватљиво све што је противно уставу и законима Србије.

„Какву подршку Српска листа има најбоље показује то да када су им у порти цркве уочи Божића људи звиждали људи са КиМ”, подсетио је Алексић.

Говорећи о изборима 17. децембра, Алексић је казао да очекује да ће режим већ наредног дана покушавати да убеди грађане да није изгубио изборе.

„Мислим да су грађани схватили да је завршено 11 година режимских манипулација и да ће 18. осванути нов дан за Србију без насиља, криминала и корупције. Енергија је јако велика и грађани су свесни да не може ништа боље бити у Србији ако ова власт остане”, навео је Алексић.

Он је напоменуо да власт није ништа учинила након протеста стотина хиљада људи и трагедија које су се догодиле у мају.

„Највећа срамота ове власти је што нису поднели оставке кад су изгинула деца у мају, не постоји озбиљнија ствар која се десила у историји Србије и за то се сноси одговорност. Када закаже систем, повлачи се”, оценио је Алексић.

Он је истакао да су државне институције урушене и да грађани немају прилику да чују у медијима о непочинствима режима.

„Да има институција, грађани би могли да чују на РТС-у о аферама попут Јовањице, Крушика, Телекома, ЕПС-а или о томе да сам пре пет дана објавио документ у којем Александар Папић објашњава Вучићу како су подигли вредност радова за 25 милиона евра, од којих 15 иде за Звонка Веселиновића, а 10 за СНС”, рекао је Алексић.

Он је подсетио да тужилаштво и даље није реаговало на то писмо и најавио да ће због тога данас отићи до тужилаштва да им преда доказе.

„Нити је РТС то објавио, нити је ико реаговао. Зато ћемо данас отићи до тужилаштва за организовани криминал и предати доказ, јер је очигледно да они само гледају Пинк, Хепи и можда РТС”, рекао је Алексић.