Милош Павловић: Нећемо дозволити да мањина управља већином у Београду

Покушаћемо да спречимо да се конституише нелегитимна власт у Београду и да не дозволимо да једна мањина управља над већином, то није одрживо и у једном моменту мора да ескалира, због тога је неопходно да се избори у Београду што пре распишу и одрже, рекао је данас потпредседник Народног покрета Србије Милош Павловић у емисији „Утисак недеље“.

Он је навео да ће одборници опозиције бити присутни на седници, али да неће учествовати у раду.

„Учинићемо све у оквиру законских могућности нас одборника да онемогућимо конституисање градске Скупштине која почива на изборној крађи и прекрајању изборне воље грађана“, изјавио је Павловић.

Он је подсетио да је на изборима 2022. године коалиција Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије освојила 56 мандата у Београду, а опозиција укупно 54.

„Годину дана од тих избора, уз сву крађу и чињеницу да странке десног спектра нису ушле у градски парламент, странке које су се у кампањи декларисале као опозиционе су освојиле 56 мандата, дакле опозиција је победила у Београду“, казао је Павловић.

Он је указао да изборни резултати показују да Београђани не желе напредњачку власт, а да је све мимо тога правно насиље и изборна крађа.

„Као што видите ситуацију у блоку 63, Београђани више не желе да буду неми посматрачи пројеката власт и њиховог личног богаћења“, напоменуо је Павловић.

Он је оценио да ће избори у Београду бити поновљени, али и да су за то потребне реформе, пре свега бирачког списка.

Говорећи о свом хапшењу, Павловић је изнео податак да је у понедељак 12. фебруара био у седишту Министарства унутрашњих послова у згради СИВ 3 где је преузео допис поводом крађе избора.

„Мене ту само легитимисали, преузео сам поднесак, ставио сам свој печат и невероватно је да вас у седишту МУП-а нико не ухапси, а онда вас ухапсе пред породицом, ставе вам лисице, возе вас под ротацијом без права да узмете јакну и обезбедите аутомобил, чува вас шест полицајаца и то све јер сам наводно користио мобилни телефон“, навео је Павловић.

Он је истакао да се то хапшење десило два дана након што је опозиција договорила заједнички наступ на конститутивној седници Скупштине града Београд, као и да је њему заказано саслушање у исто време као и та седница.