Коалиција „Србија против насиља” предала потписе РИК-у

Коалиција „Србија против насиља” предала је данас потписе Републичкој изборној комисији за листу „Србија против насиља — Мирослав Мики Алексић — Мариника Тепић “ за парламентарне изборе 17. децембра.

„Предали смо листу са 250 кандидата за посланике уз око 20.000 потписа грађана Србије којима сам захвалан што су подржали тим људи са листе. Заједно ћемо све учинити да покажемо да имамо решења за проблеме и да смо спремни да се међусобно подржавамо, показујући велику одговорност“, изјавио је председник Народног покрета Србије и један од носилаца листе Мирослав Алексић.

Он је додао да је велика одговорност на кандидатима, али и грађанима Србије јер од свих нас зависи каква ће Србија бити после 17. децембра.

„Хоћемо ли и даље живети у Србији која се распада под групом која влада 11 година и која је приватизовала државу, или ћемо отети из канџи корупције, криминала, непотизма, насиља, агресије и мржње и вратити је њеним грађанима?”, упитао је Алексић.

Алексић је позвао грађане да не седе мирно, већ да се укључе у изборни процес и гласају на изборима 17. децембра за „људе који могу да им понуде стабилност и Србију без насиља, у којој ће пензионери живети достојанствено, у којој ће запослени у просвети, здравству и полицији живети пристојно од својих примања и без притисака, Србију која ће бринути о пољопривредницима и у којој ће млади остајати и планирати своју будућност”.

На заједничкој листи су Народни покрет Србије, Демократска странка, Зелено-леви фронт, Странка слободе и правде, Србија центар, Покрет слободних грађана, Румунска партија, странка Заједно, Еколошки устанак, Покрет за преокрет, синдикат Слога и покрет Ново лице Србије.