Коалиција „Бирамо Београд“ предала листу Градској изборној комисији

Miloš i Dobrica

Представници коалиције „Бирамо Београд“ предали су данас Градској изборној комисији (ГИК) потписе за учешће на изборима за Скупштину града.

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и кандидат за заменика градоначелника те листе за београдске изборе Милош Павловић рекао је том приликом да се коалиција „Бирамо Београд“ неће бавити последицама већ решењима како унапредити градски превоз, саобраћајнице, како се изборити са повећањем пореза на имовину и реорганизацијом градских предузећа.

„Изабрали смо да се боримо за Београд и сматрамо да наша одлука лежи у чињеници да је  престоница Србије у финансијском колапсу и банкроту, као и да се новац од 2012. године, од када је СНС на челу државе користи за лично богаћење људи на власти“, рекао је Павловић.

Према његовим речима, Београд данас нема капиталне инвестиције, саобраћајнице и  најзагађенија је престоница Европе, а предстоји му пљачка цвећа него деведесетих година, односно ЕКСПО 2027.

Павловић је поручио бирачима да забораве на разлике међу члановима коалиције и додао да су једине разлике између опозиције и оних који су јутрос грађанима разбијали  телефоне и који нису у стању да врше функције за које су задужени.  

„Још у децембру прошле године смо показали да смо победили и да ми Беоограђани који смо против СНС и њених сателита бирамо да се боримо и пошаљемо их у историју. Одвојите пола сата 2. јуна и гласајте и више нећемо имати протесте и ситуације са крађом избора. За нас Београд нема алтернативу и зато идемо до победе“, закључио је Павловић.

Кандидат коалиције за градоначелника Београда Добрица Веселиновић истиче да та коалиција излази на београдске изборе са циљем да победи јер јој је доста власти СНС и СПС и додаје да се на децембарским изборима показало да Београђани и Београђанке не желе њихову власт.

„Проблеми овог града су јавни саобраћај, огромне гужве, здравство, као и проблеми у вртићима у којима нема места и не постоји основна услуга за добар развој најмлађих. Бавићемо се и образовањем. Школе су нам небезбедне и постоје проблеми са инфраструктуром. Оно што нас оптерећује годинама уназад је бетонизација Београда и инвеститорски урбанизам. Ми бирамо борбу, бирамо Београд и сигурни смо да ћемо у тој борби и победити“, додао је он.

Листу „Бирамо Београд“ чине Народни покрет Србије, ЗЛФ/Не давимо Београд, Демократска странка, Покрет слободних грађана, Еколошки устанак и Ново лице Србије.

Прво место на изборној листи чији су носиоци Добрица Веселиновић и Милош Павловић, заузима Наталија Стојменовић из Зелено-левог фронта, док су на следеће две позиције Павловић и Веселиновић.