Ђорђе Станковић кандидат за градоначелника Ниша

Niš

Потпредседник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Ђорђе Станковић најавио је данас своју кандидатуру за градоначелника Ниша на предстојећим локалним изборима 2. јуна. 

Нишка опозиција изаћи ће на локалне изборе са слоганом „Бирамо Ниш”, а поред НПС, коалицију чине и Демократска странка, Зелено-леви фронт, Покрет слободних грађана, Тамара Миленковић-Керковић, Славиша Динић, Милош Бошковић и други. 

Станковић каже да имају подршку и од дела опозиције која неће изаћи на предстојеће локалне изборе.

„Жао нам је што неке странке нису желеле да изађу на ове изборе, али ћемо се потрудити да то не буде препрека нашој победи у Нишу, напротив, имамо подршку тих странака што је веома колегијално. Драго ми је што упркос различитим ставовима не ометамо једни друге, већ радимо у интересу грађана“, рекао је он.

Станковић, иначе мастер инжењер архитектуре, истиче да воли сваки део Ниша, али да му је у исто време жао ако не испуњава свој пун потенцијал и додаје да је убеђен да његов родни град може да парира и Љубљани и Скопљу и Бечу и да све оно што те градове улепшава и чини великим може да се оствари у Нишу.

„Моја породица је овде генерацијама и мој разлог што се налазим овде пред вама је управо да се та традиција настави. Желим да моја деца, Искра и Константин воле овај град и остану да живе у овом граду. Ја сам одрастао на Палилули, а сада живим на Медијани. Можда ми при рођењу нисмо могли да бирамо град, али сам пресрећан што је судбина одредила да се у њему родим“, рекао је он.

Приоритети које Станковић истиче као неопходне у Нишу је да тај град мора да има пет пута више паркинг места него данас, 13 нових паркова који су у плану, да у будућности то буде еколошки град са мање саобраћаја, а више брзог линијског превоза.

„Желимо инвестициону зону са квалитетном радном снагом, велику пешачку зону од Душанове до Тврђаве, по угледу на Љубљану. Најефикаснија градска управа по угледу на многе европске градове, тзв. Ниш холдинг, као и брзо решавање комуналних проблема, кроз иновације које ће НПС понудити у овом граду су део наше визије“, казао је он.

Он додаје да Ниш до сада није имао менаџера који све то може да повеже, да уради нешто велико и да се бори за град.

„Желим град који брине о Универзитету и младима, град који ће се борити за свој аеродром, децентрализован град, да свако село има и воду и канализацију, али и асфалт, школу, продавницу и амбуланту. Ову визију града не представљам само ја већ и људи који ће чинити листу Бирамо Ниш“, истакао је Станковић.

Станковић поручује да бира да се бори за свој град и то обећава свим Нишлијама, као и да нема времена за губљење, јер људи желе темељне промене, а циљ нису мандати, већ победа у Нишу.

„Водићемо позитивну кампању, нудити идеје и решења и трудити се да не улазимо у блато и то очекујемо и од наших конкурената. Боримо се против СНС који је показао шта зна за последњих 12 година. Дошао је ред да их променимо и да нова генерација промени Ниш на боље. Имаћемо кандидате на свакој општини“, рекао је он.

Према Станковићевим речима, поред енергије која је неспорна, важна је компатибилност, као и генерацијска распоређеност, јер су, како каже, уз њега људи са биографијама и са пуно искуства. „Важан нам је и Црвени крст, Нишка Бања,  не само Палилула, Пантелеј и Медијана, као и сваки Нишлија и онај из Мрамора или Крушца, као и онај из Душанове или Романијске улице. Важно нам је да свако село има услове за живот какав предвиђа 21. век“, закључио је Станковић.