Ђорђе Станковић: Шансе за промену власти су највеће у Нишу

Шансе за промену власти су највеће у Нишу и важно је да покренемо талас промена који ће да пробуди Србију и изазове нове парламентарне изборе који ће довести до промене власти и пре 2027. године коју помиње Вучић, рекао је данас народни посланик и потпредседник Народног покрета Србије Ђорђе Станковић за телевизију Нова.

„Упутили смо позив свим релевантним политичким организацијама да нам се придруже како бисмо направили референдумску атмосферу у којој ће гласачима бити јасно да ли гласају за промене, односно опозицију или за власт”, предочио је Станковић.

Он је додао да су се коалицији опозиције у Нишу придружили нове организације и појединци, као и да ће то наставити да се дешава.

„Групе грађана умеју да буду нестабилне након избора и зато смо позвали доктора Драгана Милића, јер сматрам да је важно да направимо један монолитни блок и референдумску атмосферу, као и да добијемо неке угледне грађане који ће стати испред свих нас”, изјавио је Станковић.

Он је нагласио да је већина грађана у Београду, али и у Нишу и Новом Саду на претходним изборима гласала за опозицију и то на парламентарним изборима, а да ће на локалним изборни успех опозицији бити још већи.

„Нама је пре свега важно да добијемо ове изборе и да се тај утисак који се постојао 1996. године када је Ниш био први који се ослободио од Слободана Милошевића деси поново. Наравно, волео бих да то буде и широм Србије”, истакао је Станковић.

У Нишу су се отварале многе афере актуелне власти, указао је Станковић, као и на велико загађење ваздуха, оронулу инфраструктуру и мањак улагања у Нишу.

„СНС је потпуно запоставио овај град и мислим да грађани виде да постоји потреба да се власт промени и да било која обећања која би сад упутио СНС неће бити довољна”, изјавио је Станковић.

Он је упозорио да поседује информација да постоје промене у бирачким списковима и да у тим променама учествују представници СНС, међу којима су народна посланица Јелена Жарић Ковачевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

„Ми пратимо и пазимо на свако бирачко место да бисмо видели које су промене у броју бирача. Моја колегиница Јелена Милошевић је пре неки дан објављивала информације о томе да се на неким појединачним местима налази по више стотина бирача”, навео је Станковић.

Он је додао да истовремено подноси захтев за формирање независне комисије која би у Нишу, али и у Србији омогућила увид у бирачки списак ради контроле избора.

Јуче је пет земаља квинте поднело захтев да се примене све препоруке ОДИХР-а и то до локалних избора, што може много да помогне нама који желимо регуларне изборе у Нишу, Новом Саду, Београду и целој Србији”, казао је Станковић.

Поред сређеног бирачког списка, навео је Станковић, неопходно је и да се спрече изборне миграције и функционерска кампања Александра Вучића.