Ђорђе Станковић: Извештај ОДИХР-а јасно показао да су избори били недемократски

izabrana-djordje-stankovic-izvestaj-odixr-a-jasno-pokazao-da-su-izbori-bili-nedemokratski

ОДИХР је најкредибилнија организација за посматрање избора у свету и њен извештај јасно указује да су избори одржани у нефер, недемократским условима уз доминацију владајуће странке и председника државе који се није ни кандидовао, рекао је данас народни посланик и потпредседник Народног покрета Србије Ђорђе Станковић. 

„То значи да је монопол над медијским небом држао Александар Вучић, као и над свим институцијама Српска напредна странка; чињеница је да је злоупотребљен цео изборни процес“, изјавио је Станковић. 

Он је прокоментарисао изјаве премијерке Ане Брнабић о извештају ОДИХР-а постављајући питање с којим кредибилитетом она уопште даје те оцене. 

„Ако режим заиста мисли да су добро радили и да су јаки, нека изађу на изборе са именом своје странке и са својим представницима на локалу, да њих кандидују – тек тада би видели каква је ситуација“, казао је Станковић. 

Коментаришући изјаву председника Александра Вучића да није било изборне крађе, Станковић је одговорио да су јасно документоване уцене бирача у јавним предузећима, куповине гласова и сабирни центри за бираче којима су додељена фиктивна пребивалишта. 

„Нама је пребацивано да смо ишли у Европску унију да неког тамо тужимо, а напротив, ми смо само ишли да им кажемо да овде постоји једна нормална Србија која жели демократске изборе са равноправним условима“, истакао је Станковић. 

Он је подсетио да је већина бирача у Нишу, Новом Саду и Београду гласала против власти.